Roberto G Alonso

Roberto G. Alonso

Coreògraf, director i artista multidisciplinari. Titulat en Dansa Contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona (1993) i Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2000). Amplia la seva formació en dansa amb professors com Rosella Hightower, Gerard Collins i Carl Paris entre d’altres i rep classes magistrals de Caroline Carlson i Lloyd Newson (DV8). Inicia la seva trajectòria com a creador el 1992 i el 1995 funda la seva pròpia companyia.

La diversificació del seu treball creatiu amb la companyia que porta el seu nom, s’ha traduït en la creació d’ espectacles amb títols com “Lulú, primera nit”, “La fragilitat dels verbs transitius”, “Cabaret 13” o “A mí no me escribió Tennessee Williams”.

Notable i polifacètic artista, compagina l’activitat creativa de la seva companyia amb la participació com a director coreogràfic i de moviment d’espec- tacles teatrals, òperes i obres de teatre musical, com per exemple: “Jo, Dalí”, “L’Eclipsi”, “4Carmen”, “Diàlegs de Tirant e Carmesina”. El 2019 va treballar com a actor i director de moviment en l’espectacle del TNC i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic “El gran mercado del mundo”, en 2021 com a coreògraf dels espectacles del TNC “L’emperadriu del Paral.
lel” i “Galatea” i de l’òpera “L’elisir d’amore” (Teatre Principal de Palma) i en 2022 com a coreògraf a l’estrena mundial de l’òpera contemporània “El Abrecartas” de Luís de Pablo i Vicente Molina Foix al Teatro Real de Madrid.

Com a director d’escena ha realitzat els muntatges, “Laberint striptease” (2019 – Escenari Joan Brossa), “Plomes i reclams” (2019 – Cia. Elena Martinell) i “Agarrate” (2021). Així mateix, com a intèrpret, destaca la seva participació a “La corte del faraón” (2008 – Festival Temporada alta), “Vergonya eterna” (2016 – Teatre Nacional de Catalunya), “El gran mercado del mundo” (2019 – Teatre Nacional de Catalunya – Compañía Nacional de Teatro Clásico), “César batalla y fuego” (2020 – Teatro El Salinero Lanzarote), “L’emperadriu del Paral.lel” (2021 – Tea- tre Nacional de Catalunya), “Els homes i els dies” (2022 – Teatre Nacional de Catalunya) i “A mí no
me escribió Tennessee Williams” (Nominat a millor actor en els premis Teatre Barcelona 2018).

Fotos i vídeos
Articles relacionats