Tot el que necessites per anar al teatre

L'Hort de les Oliveres

L'Hort de les Oliveres

L’Hort de les Oliveres deixa sentir el perfum de tres textos fundacionals de la cultura occidental —Hamlet, L’hort dels cirerers i la litúrgia de Dijous Sant. Xavier Albertí dirigeix aquest espectacle de Narcís Comadira on la disputa pel futur de l’herència s’acabarà convertint en un delirant espectacle musical, en una gran Passió contemporània.

SINOPSI

Després de la mort del patriarca de la família Bofill, a la gran casa pairal de l’Hort de les Oliveres només s’hi va quedar la minyona, la qual ara es disposa a preparar-ho tot perquè els Bofill s’hi reuneixin i hi celebrin la Setmana Santa, tal com havien fet sempre mentre hi era el pare. Es tracta segurament de l’última celebració que podrà acollir la finca abans que sigui venuda contra l’última voluntat del difunt i aquells terrenys carregats d’arbres, d’història i de records personals acabin reconvertits en una urbanització de segones residències per a turistes russos delerosos de gaudir del sol de la Costa Brava. Uns voldran vendre, per treure’s un pes de sobre i no caure en la pobresa; d’altres s’hi oposaran.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Felicitats TNC per fi un espectacle trencador amb un text agosarat i poetic al mateix temps, valent en conceptes sobre nosaltres com a catalans pro allunyats de topics sobre questions com la identitat i la llengua amb una posada en escena voluntariament caotica i al mateix temps plena de veritat, inimaginable a prori al TNC .La musica, les cançons, i sobretot les ganes de incomodar utilizant i barrejant conceptes tan dispars com el text de Chejov, Hamlet o la liturgia de Setmana Santa cuinat per Comadira ho converteixen amb una disbauxa provocativa i lo que es mes dificil inteligent, interprets tots adequadisims als seus papers i la direccio de Xabier Alberti, plenament identificada amb la obra de Comadira, un tandem perfecte.

    04/06/2015
  • Quan vas a veure un text de Comadira ja saps per endavant que et trobaràs amb una obra diguem complexa o rebuscada. Però en aquesta ocasió aquest “mezclum” de Txékhov, Hamlet i l’Evangeli o la Passió la veritat és que no ha acabat de fer-me el pes. En canvi la interpretació m’ha semblat fantàstica fins i tot quan canten, així com la posada en escena i escenografia. Antoni Comas en el triple paper d’actor-piano-tenor, magnífic.

    24/05/2015
Articles relacionats
Xavier Albertí: “Els partits polítics han segrestat la ideologia, un patrimoni dels ciutadans”

Xavier Albertí: “Els partits polítics han segrestat la ideologia, un patrimoni dels ciutadans”

12 maig 2015

Deu minuts amb Xavier Albertí poden donar molt de sí. Fins i tot, com diu Carles Canut, et pot deixar estabornit per una boscallada intel·lectual. En ple bombardeig de missatges […]