Marta Marco

Marta Marco

Durant tres anys va compaginar periodisme a la UAB i Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona, ​​on es va llicenciar. Va acabar solfeig i cinc anys de violoncel al Conservatori de Música de Badalona.

Va començar la seva carrera professional amb 19 anys en una companyia franc-italiana de Comedia dell arte, estrenant al Mercat de les Flors de Barcelona. Va portar les dues peces de Goldoni a Montpeller i Torino. De la mà del director Josep Maria Mestres comença a treballar en diversos projectes al Teatre Lliure de Barcelona, ​​protagonitzant obres com Romeo i Julieta , Fashion Feeling Music i clàssics de Josep Maria de Sagarra com la Filla del mar Terra baixa al Teatre Nacional de Catalunya.

L’any 2000, protagonitza juntament amb Quim Gutiérrez, som Explícit Polaroids al Teatre Lliure de Gràcia al Festival Grec de Barcelona. El seu primer musical arriba de la mà de Dagoll Dagom a la Inauguració del Festival Grec 2003, on protagonitza l’opereta La Perritxola d’Offenbach, rebent el Premi Butaca com a millor actriu de musical.

El 2005 la seva carrera teatral es consolida amb Un matrimoni de Boston de David Mamet, al mateix Lliure compartint repartiment amb el seu gran referent, l?actriu Anna Lizarán, amb qui tornarà a treballar anys més tard al Teatre Nacional amb un Brecht dirigides per Oriol Broggi.

Els seus treballs destacats arriben de la mà de Luís Pasqual, amb qui porta a escena La casa de Bernarda Alba, protagonitzada per Núria Espert i Rosa Maria Sardá. Amb aquesta obra visita el Teatre Piccolo de Milano. Repeteix el 2007 amb Pasqual amb Mòbil de Sergi Belbel i més tard amb Quitt de Peter Handke protagonitzada per Eduard Fernández i amb el seu pare Luis Marco, també actor reconegut i amb qui ja havia compartit escenari amb Sis personatges a la recerca d’autor dirigida per Joan Ollé al Teatre Lliure de Montjuïc.

El 2009 protagonitza el seu primer monòleg, El meu nom és Rachel Corrie, text compromès sobre el conflicte Palestino-israelià. S’estrena al Teatre Principal de Vitòria i gira per Espanya i Catalunya.

Segueixen els seus treballs en teatre amb directors com Fernando Bernués, Georges Lavaudant i Julio Manrique, amb qui protagonitza obres de gran èxit com El curiós incident del gos a mitjanit, reconegut best-seller adaptat al teatre de Mark Haddon, amb qui rep el Premi Butaca com a millor actriu de repartiment.

En els dos últims anys ha estat premiada amb el Premi de la crítica a millor actriu amb Les noies de Mossbank Road, obra dirigida per Silvia Munt i que va ser un gran èxit de la cartellera i nominada també a millor actriu per La reina de la bellesa de Leenane de Martin McDonagh dirigida per Julio Manrique.

A partir del 2002 Marta compagina els muntatges teatrals amb diferents sèries produïdes per TV3 i Diagonal TV, entre les més conegudes trobem Ventdelplà amb tres temporades. El 2009 protagonitza 90-60-90, sèrie produïda per Diagonal TV emesa a Antena3. També realitza la mini-sèrie La Duquessa i Pilotes dirigida per Juan Cruz i José Corbacho.

També el 2015 protagonitza un capítol de Cites, mentre roda la reconeguda Sèrie Merlí amb Varanda Films, protagonitzada per Francesc Orella i on interpreta el personatge de Gina.

Els seus treballs en cinema recullen títols com Mala Raïm el 2004, Fort Apache el 2007, Xtrems dirigida per Abel Folk el 2009 i tres tv-movies dirigides per Silvia Munt com Coses que passen i Moble.

Any de naixement
1976
Lloc de naixement
Barcelona
Fotos i vídeos
Articles relacionats
Una altra bèstia del ramat

Una altra bèstia del ramat

Què faries si la teva filla volgués posar-se pits? Aquesta és la premissa de Bèsties, una peça de la dramaturga Monica Dolan que Sixto Paz recupera el Teatre Akadèmia després […]