El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk

El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk

Posats a explicar històries… expliquem-ne una de les més antigues del món! És el propòsit d’un director teatral que, per primera vegada, dirigeix un muntatge al Teatre Grec que, a més, obrirà l’edició d’enguany del festival.

Entre el Tigris i l’Eufrates, en aquell punt on va aparèixer la civilització occidental i que és, a la vegada, la porta d’orient, va néixer una de les històries més antigues del món, l’epopeia sumèria que recrea les vivències, cap al 2700 abans de Crist, de Guilgameix, rei de la ciutat d’Uruk. Entre les tauletes de fang que van aparèixer a les restes de l’antiga Nínive i altres zones de l’Orient Pròxim hi havia fragments d’una obra, El poema de Guilgameix, que conté algunes de les històries més populars del món occidental, entre les quals el cèlebre episodi del diluvi universal. És la història d’un home que va voler desafiar la mort i va somiar amb la immortalitat. Però aquesta història d’amistat i de descens als inferns que ha passat per tantes mans, que té tantes versions i que ha estat explicada per tantes boques i en tantes llengües diferents no té una única versió veritable, sinó moltes. D’aquí que, avui, es pugui narrar la història amb una certa llibertat, com fa Oriol Broggi, director artístic de La Perla 29, en un muntatge de gran format que promet transportar l’escenari del Teatre Grec als primers moments de la nostra civilització.

Un terra de sorra, una il·luminació lateral, dansa i moviment, unes guitarres que ens recorden que, de fet, som a la riba del mar Mediterrani… Són elements que La  Perla 29 ha fet servir sovint en els seus muntatges i que, en aquesta ocasió, també formaran part de la funció, durant la qual es potenciarà l’aspecte tel·lúric que ja té de per si l’escenari de Montjuïc. Diran el text, una recitació sòbria i tranquil·la ideal per ser escoltada sota un cel estelat, un repartiment excepcional d’actors i actrius disposats a oferir-nos una altra versió de la història, tan tranquil·la com plena de misteri.

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona i La Perla 29.

Durada:
Idioma:
Català
Opinions de l'espectacle 11
Recomanacions Teatre Barcelona
Espectadors/es
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi
  Teatre Barcelona
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández
  Teatre Barcelona
 • Alba Cuenca Sánchez
  Alba Cuenca Sánchez
  Teatre Barcelona
 • Elsa Álvarez Forges
  Elsa Álvarez Forges
  Teatre Barcelona
 • Miquel Gascon Baz
  Miquel Gascon Baz
  Teatre Barcelona
 • Xavi Pijoan
  Xavi Pijoan
  Teatre Barcelona
 • Iván F. Mula
  Iván F. Mula
  Teatre Barcelona
 • Hèctor Fibla Ferrà
 • Josep OS
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
Articles relacionats
Enllaç copiat!