Tot el que necessites per anar al teatre

Timó d'Atenes

Timó d'Atenes

Timó és un ciutadà ric i poderós, és el centre de la vida social de la ciutat. Per les seves festes hi passen senadors, banquers i artistes. És un gran amic dels seus amics, generós i mecenes de les arts. Però quan tot li comença a anar malament, per culpa d’una nefasta administració, demana ajut als seus amics i li giren l’esquena.

A partir d’aquest moment, la seva generositat es converteix en ràbia i odi, no només cap a qui no l’ha ajudat, sinó també contra tota la societat. Decideix exiliar-se de la ciutat i viure al marge de tot i de tothom.

Però, ironies del destí, mentre regira el terra de la seva nova llar buscant menjar, troba un maletí ple d’or. La notícia de la seva inesperada riquesa arriba a oïdes dels seus antic amics, a qui els falta temps per anar a gaudir de la seva nova fortuna. Aquest cop però, Timó aprofitarà la ocasió per dir-los el que realment pensa d’ells i de la societat on viuen.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Sandra Martin

  Shakespeare sempre és una bona elecció tot i que la Biblioteca mai m’ha apassionat com a teatre. Trobo que l’obra es sustenta principalment per un exquisit Julio Manrique que fa una interpretació realment bona, i pel transfons del text. És una bona opció, però no és rodona.

  28/11/2014
 • Maria Miraculosa Gabarró Roig
  Maria Miraculosa Gabarró Roig

  Les paraules de Shakespeare són d’una actualitat insultant, COM SEMPRE!. És molt recomanable llegir l’obra.
  Pel que fa a la posada en escena, no crec que es mereixi una crítica tan negativa. Tot i que no sigui un muntatge perfecte, val molt la pena.
  I l’espai, magnífic!
  Des d’aquestes ratlles llenço la meva crítica a la majoria de muntatges de teatre de text actuals perquè crec que abusen del video i de la música “a tot drap”. Moltes vegades no hi són necessaris. A Timó d’Atenes , tampoc. No cal que siguem tots tan “modernets” i tan “guais”.

  17/11/2014
 • Xavier Costa Arnau
  Xavier Costa Arnau

  Les critiques dels entesos gairebé em fan desistir de comprar les entrades. Estic content d’haver seguit la meva intuïció i no haver-me perdut aquesta gran obra. Shakespeare o no, grans actors i obra molt recomanable.

  06/11/2014
Articles relacionats
“Les històries no es queden al teatre, pots imaginar més enllà”

“Les històries no es queden al teatre, pots imaginar més enllà”

23 desembre 2014

La primera Lliga de Teatre organitzada per Sixto Paz ha arribat al seu final, i hem parlat amb una guanyadora, la nostra col·laboradora Gema Moraleda, per a conèixer l’experiència de […]

David Selvas: “Timó ens ofereix un paral·lelisme absolut amb l’actualitat”

13 novembre 2014

David Selvas dirigeix Timó d’Atenes a la Biblioteca de Catalunya, un Shakespare absolutament actual que ens mostra “un crit de dolor i ràbia enfront del sistema” amb Julio Manrique com […]