Clara Segura

Clara Segura

És llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, i té el títol superior de música (solfeig, cant coral i piano) pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Actualment compagina la seva feina com a actriu de cinema, televisió i teatre amb la de professora d’interpretació de l’Institut del Teatre.

Any de naixement
1974
Lloc de naixement
Sant Just d'Esvern
Fotos i vídeos
Articles relacionats
Un viatge a la Xina a la recerca de la bondat

Un viatge a la Xina a la recerca de la bondat

Oriol Broggi dirigeix a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya un dels grans clàssics del segle XX: La bona persona de Sezuan de Bertolt Brecht. Protagonitzada per Clara Segura i Joan Carreras, s’ambienta en una […]

Preguntes freqüents
Quins són els paper més coneguts de Clara Segura a la televisió?

En televisió destaquen els seus papers a les sèries de TV3 Nit i dia, i anteriorment a Porca Misèria, 13 últims dies d’octubre, Descalç sobre la terra vermella i Vinagre.

Quins premis ha rebut Clara Segura?

Ha estat reconeguda amb multiplicitat de premis: Premis Butaca (millor actriu per Conillet, per La rosa tatuada i per Incendis), Premis Gaudí (millor actriu de repartiment per Tots volem el millor per ella i per Les dues vides d’Andrés Rabadán), Premis de la Crítica (millor actriu per Una giornata particolare i per Conillet), Premi Ciutat de Barcelona (pel seu paper a La rosa tatuada), Premi Margarida Xirgu i recentment el Premi Nacional de Cultura.

Quins projectes ha creat amb el seu amic Bruno Oro?

Amb Bruno Oro va crear la companyia teatral Total Memos, sent autors, directors i protagonista de les comèdies Maca si us plau, les postres (estrenada el 2001) i No et moguis (2005). Tots dos van ser també els creadors i protagonistes de l’espai humorístic Vinagre, emès per TV3 el 2008, i de l’espectacle Cobertura (2019).