Tot el que necessites per anar al teatre

La guerra no té rostre de dona

La guerra no té rostre de dona

A partir de textos d’Svetlana Aleksiévitx, escriptora guanyadora del Premi Nobel de Literatura l’any 2015, Clara Segura i Guillem Balart ens ofereixen a La guerra no té rostre de dona un relat colpidor de les dones que van lluitar a la guerra, i que gràcies a ella, formaran part de la memòria col·lectiva i d’una altra manera de viure el món.

Sinopsi

«La guerra femenina té uns colors, unes olors, una llum i un espai propis. Té paraules pròpies. No hi ha herois ni gestes increïbles, només hi ha persones que porten a terme una activitat humana que és inhumana.»

Ens trobem a un espai devastat, ple de runes, la guerra és molt present, encara es pot olorar i sentir. Moltes dones que expliquen a un periodista, històries de guerra viscudes en primera persona, com elles la viuen i la senten, com la guerra pot tenir nom de dona.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Avui he estat a la Biblioteca de Catalunya veient aquesta nova proposta de La Perla 29 que és una adaptació de textos de Svetlana Aleksiévitx (Nobel 2015 de Literatura) amb dramatúrgia de Clara Segura i Oriol Broggi i dirigida per aquest ùltim. Un relat colpidor de les milers de dones que van lluitar en les guerres no molt llunyanes, i és que no només van lluitar en la guerra sinó també contra la repressió i el sistema ja que van ser oblidades i menyspreades pels seus companys i superiors. Unes històries aterridores de l’infern que van patir. Una posada en escena en la línia de La Perla 29, però que per a mi és de les més aconseguides que han realitzat i on la il·luminació té un importantíssim paper. Al voltant de la sala hi ha grans pantalles on es projecten audiovisuals de testimonis de les guerres, narrats per diferents actors i actrius per citar algun Màrcia Cisteró, Nora Navas, Marta Marco i així fins a 10 i també veiem en temps real a Clara Segura i Guillem Balart amb càmeres que van gravant en directe. Clara Segura un cop més està insuperable pausada, creïble, matisant, en definitiva emocionant. I encara que tot el pes de l’obra recau en ella, Guillem Balart treu endavant el seu personatge de forma extraordinària. Un nou èxit de la Perla 29 i per suposat un imprescindible que cap teatraire s’ha de perdre.

    17/12/2020
Articles relacionats
Clara Segura adapta ‘La guerra no té rostre de dona’, d’Svetlana Aleksiévitx

Clara Segura adapta ‘La guerra no té rostre de dona’, d’Svetlana Aleksiévitx

16 novembre 2020

Clara Segura protagonitzarà aquest desembre a la Biblioteca de Catalunya La guerra no té rostre de dona, juntament amb el jove Guillem Balart. L’espectacle és una adaptació de textos d’Svetlana Aleksiévitx, […]