Tot el que necessites per anar al teatre

Conillet

Conillet

És mare, treballa nou hores seguides, estima, té ràbia, té por i està molt i molt i molt cansada. És una dona al límit, interpretada per Clara Segura, en un monòleg original de Marta Galán Sala amb adaptació i direcció de Marc Martínez.

SINOPSI

Plaer i política. He reduït la meva llista de prioritats a aquests dos conceptes i he descobert –m’ha costat gairebé quaranta anys– que al teatre puc combinar amb total llibertat aquests ingredients, aparentment tan contradictoris. Si l’escenari és un mirall, l’obra pot fer alguna cosa més que entretenir i el text conté un discurs… l’actor esdevé un activista. Et voilà! 
Clara Segura i Conillet. He concentrat la meva hiperactivitat i el meu plaer en aquests dos elements. Per una banda, perquè va ser actuant al seu costat (obviant ara qui és aquesta actriu i què representa, m’han dit màxim quinze línies), deixant-me portar pel seu do, que vaig entendre què volia dir estar enamorat d’aquesta feina. I perquè em vaig prometre, un cop superat aquell festival de serotonina, que algun dia tornaríem a treballar plegats. I com que vaig somiar tan fort que volia dirigir-la… ara tinc l’oportunitat de volar de nou amb ella… i de ser Lliure! Després va arribar aquest conillet amb les seves piles de Duracell: vida, obra i gràcia de Marta Galán. El text més bonic que havia llegit en molts anys. Definitiu. Colpidor. Bèstia. No m’agrada gaire llegir teatre, m’estimo més practicar-lo, però aquesta confessió leporina em va deixar K.O. La seva prosa, poètica i àcida, tendra i abassegadora, se t’arrapa a l’ànima, atura el temps i dius: “Però què és això? Què ha passat aquí?” Llavors, teló.
Tinc la Clara, tinc la Marta; tenim el conill i les brases. No tinc la recepta màgica, però us cuinarem amb amor aquesta faula sobre una dona que sobreviu al seu present esbudellant el seu passat per fer-hi les paus i poder viure amb dignitat el seu futur… mentre carrega a les espatlles, com Sísif, el pes sencer de la nostra existència.
Ah, i gana. Tenim molta gana. Bon profit!
Marc Martínez

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Lola

    Brutal! Un mònoleg que a nivell d’interpretació és increïble, Clara Segura ens fa arribar a tots i especialment a les dones tot el dia a dia del personatge tan esgotador. Per part meva no em va deixar ni de bon tros indiferent. Cada petit detall d’aquest text tan brutal t’arriba. Un monòleg reivindicatiu, humorístic i a la vegada dur que et fa reflexionar tota la nit.

    08/01/2017
  • Josep Oliva Sasé

    No ho vaig poder fer al Lliure i avui he vist en el Centre Cultural del meu poble aquesta obra escrita per Marta Galán i dirigida i adaptada per Marc Martínez . Ens parla d’una dona actual que porta el seu dia a dia al límit per poder viure el futur amb dignitat. Està cansada molt cansada i les pors l’envaeixen. Pors a la solitud, als fills, a no ser estimada i sobretot a no ser entesa. A mi el text no m’ha arribat, no m’ha generat cap sentiment ni emoció i fins a m’atreveixo dir que m’ha avorrit. Per descomptat que el millor Clara Segura amb una interpretació una vegada més, magistral en la qual es deixa la pell. Però al meu entendre, per gaudir totalment d’un espectacle amb només la interpretació, no és suficient i això és el que avui he sentit.

    09/04/2016
Articles relacionats
Clara Segura, ‘Conillet’ i un crit: “Vull una tribu!”

Clara Segura, ‘Conillet’ i un crit: “Vull una tribu!”

20 juliol 2016

Després de l’èxit al Teatre Lliure i una gira per Catalunya, Clara Segura porta el seu primer monòleg, Conillet, al Teatre Romea. Marc Martínez dirigeix i adapta aquesta versió d’El […]

Clara Segura protagonitza ‘Conillet’, un crit al reconeixement social de la maternitat

Clara Segura protagonitza ‘Conillet’, un crit al reconeixement social de la maternitat

9 novembre 2015

Marc Martínez dirigeix l’adaptació d’El conejito del tambor de Duracell de Marta Galán, Conillet. Un text salvatge i poètic que esbudella les pors, la ràbia, i cansament d’una dona treballadora […]