Mireia Aixalà

Mireia Aixalà

Llicenciada en art dramàtic per l´institut del Teatre de Barcelona. També té formació a nivell nacional i internacional en dansa, música i gest. En teatre ha participat com a actriu a més de 40 muntatges.

Recentment a Animal Negro Tristesa a les Naus de l’Espanyol ia Les tres germanes dirigida per Julio Manrique al Teatre Lliure ia Bouvetoya també dirigida per Manrique, espectacle inaugural de Temporada Alta 2020 oa Una història real amb direcció de Pau Miró a La Villarroel ia L’autora de les menines dirigida per Ernesto Caballero al Centre dramàtic nacional. Sota la direcció de Julio Manrique ha treballat en diversos muntatges entre ells. L’habitació del costat de Sara Ruhl, El curiós incident del gos a mitjanit de Simon Sthephens, o La forma de les coses de Neil Labute entre molts altres. També ha treballat amb directors com Carol López, Daniel Veronese, Josep Maria Mestres, Àlex Rigola, Sergi Belbel, Joan Carles Martel, Paco Mir, Richard Bean o Toni Casares, entre altres obres d’autors com William Shakespeare, Anton Txèkov, Sergi Pompermayer o Edward Albee.

A nivell audiovisual ha participat també en diverses produccions, destaquem Lo Cartanyà amb producció del Terrat i TV3 o La memòria dels Caragols producció de Dagoll Dagom i TV3. Últimament ho hem vist a Les del hoquel produïda per Netflix, Brutal Media i TV3.

El 2021 rep el premi Max a millor actriu, pel paper de Natalia a Les tres germanes I el 2014 rep el Premi Ercilla com a millor actriu revelació pel seu paper a Qui tem a Virginia Wolf? Dirigida per Daniel Veronese.

Fotos i vídeos
Articles relacionats