Tot el que necessites per anar al teatre

Una història real

Una història real

Pau Miró escriu i dirigeix Una història real, un espectacle amb Julio Manrique, Laura Conejero, Mireia Aixalà i Nil Cardoner. 

Sinopsi

Gestionar un dol no és gens fàcil. Però fer net és una necessitat, una teràpia beneficiosa per a l’ànima per poder tirar endavant. Cada persona troba la seva manera de portar-la a terme, alguns ho aconsegueixen sols i d’altres necessiten una petita ajuda externa. Però què passa quan els buits emocionals i educatius fan que un jove busqui refugi desesperadament? Què pot portar un jove de família progressista a coquetejar amb l’ultra dreta supremacista? És la por? La solitud? O la manca de referents sòlids?

Un adolescent que se sent desemparat i incomprès. Un pare absorbit per la seva professió. Un dol per gestionar. Una novel·la pendent de ser publicada. Una butaca atrotinada, plena de records, al bell mig del menjador. Un secret que pot acabar amb tot. I a l’exterior, el món no sembla anar millor: el discurs de la por agafa força, les esquerdes del pensament progressista són cada vegada més grans, l’individualisme ferotge impera. La clau és la supervivència.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • El text és molt bo i la interpretació també! Genial el treball interpretatiu del Nil Cardoner, m’ha sorprès gratament!

  01/12/2019
 • Victòria Oliveros Layola

  A Pau Miró ningú podrà qüestionar-que les seves obres no ens posen davant de la realitat. En aquesta ocasió ha teixit una altra que barreja temes tan dispars com un conflicte paternofilial, un avís sobre el perill de l’auge de la pensada ultra i xenòfob i una reflexió sobre els límits de l’autoficció en la literatura. Sempre és d’agrair que s’apunti molt amunt, tot i que el resultat pot ser que no arribi a assolir iguals cotes. És el cas de ‘Una història real’, una peça construïda gairebé com un ‘thriller’ en què l’espectador ha d’anar desgranant les claus que li proposa Mirò. Un text potent que presenta les contradiccions entre les idees i els fets i mostra la incapacitat de les persones de posar-se en la pell dels altres. Una història que deixa temes sense resoldre, preguntes sense respondre, i molts temes oberts a comentar, però tot i aixís t’enganxa des del principi. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/11/29/una-historia-real/

  01/12/2019
 • Et va conèixer la realitat que de vegades intentem amagar amb les coses fictícies, un rebombori de pensaments et venen al cap, de com malament podem arribar a fer les coses. Molt recomanable

  03/11/2019
 • Avui he estat a La Villarroel veient aquesta obra que ha escrit i dirigeix ​​Pau Miró. Ens parla de la mala relació que es crea entre un pare i el seu fill arran de la mort de la mare. Mentre el pare es refugia en la seva professió d’escriptor el fill desfoga el seu dolor amb actes violents i apropant-se a la ultradreta. Una psicòloga social, arran d’uns escrits que troba posa en avís al pare per trobar solucions i acostar la relació pare / fill. El text que podria resultar interessant en cap moment m’ha emocionat i potser pels llargs diàlegs se m’ha fet molt feixuc. El final tanmateix precipitat, aporta molt poc. Gairebé sense escenografia, només una taula amb cadires i un banc, resulta freda i tampoc ajuda en res. El millor i tampoc és per tirar coets, és la interpretació. Manrique està correcte però en infinitat d’ocasions ha estat millor, Conejero i Aixalà fan un bon treball encara que els seus papers són secundaris i el que m’ha sorprès gratament és Nil Cardoner que treu amb nota alta el seu personatge de fill. En definitiva no puc dir que m’hagi avorrit però sí que esperava molt més.

  31/10/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Una historia real.
  Una historia sobre un escritor y su hijo.
  Ambos intentan superar el luto de la mujer y madre de la familia.
  El marido se abstrae con su trabajo, su próxima novela. El hijo en cambio vierte su rabia en actos violentos racistas y se acerca peligrosamente al pensamiento de ultraderecha.
  Una historia sobre cómo ser padre y como ser hijo.

  A ver… parto de la base que la historia me resultaba atractiva. Pero La puesta en escena me ha chocado un poco. No he entendido esos momentos de monólogo micrófono en mano.
  Los actores correctos pero sin nada que resaltar. Si un caso el joven Nil me ha sorprendido gratamente con su interpretación. Manrique, Conejero y Aixalà no serán recordados por mí por esta actuación.
  Como punto muy negativo el final de la historia y de la obra me ha parecido muy precipitado y poco revelador. Como si todo lo que nos han contado se arreglara en un minuto y aquí no ha pasado nada.

  30/10/2019
 • maría j gonzález mondaza

  Los intérpretes eran molt bons

  28/10/2019
Articles relacionats
Pau Miró estrena ‘Una historia real’ a La Villarroel, un drama sobre l’ascens de l’extrema dreta

Pau Miró estrena ‘Una historia real’ a La Villarroel, un drama sobre l’ascens de l’extrema dreta

24 octubre 2019

El dramaturg i director Pau Miró estrena aquesta setmana la seva nova obra Una història real a La Villarroel. Segons ha explicat en roda de premsa, es tracta d’una proposta […]