TEATRE DE LA BIBLIOTECA

La Perla 29 celebra l’estiu amb una comèdia de Goldoni

Oriol Broggi dirigeix 'Coralina, la serventa amorosa', una comèdia d'embolics de Carlo Goldoni

Redacció

La Perla 29 viatja a la Venècia del segle XVIII amb la comèdia Coralina, la serventa amorosa, un clàssic de Carlo Goldoni dirigit per Oriol Broggi que es podrà veure al Teatre La Biblioteca de Barcelona a partir del 31 de maig.

El muntatge, protagonitzat per Mireia Aixalà, explica la història de Coralina, una humil serventa que es veurà immersa en una espiral de complots que faran els personatges que habiten la mansió, on treballa, per aconseguir una gran herència. Enmig d’aquesta situació complicada, Coralina decideix treure’s els perjudicis i els límits establerts per la societat de l’època i jugar amb les màscares de la societat.

La peça reflexiona sobre el rol actiu que tenen les dones per sobre de la passivitat dels homes: “Són les dones les qui generen i resolen l’acció, els homes només es limiten a seguir-les”, comenta Broggi. “Goldoni era un autor modern per l’època”, diu Aixalà: “Són unes criades que parlen de tu a tu amb els amos i no es fan enrere”.


Coralina, la serventa amorosa és comèdia que veu directament de la commedia dell’arte, tot i que el seu autor va optar per no utilitzar les màscares icòniques per fer-ho més versemblant. I això és el que Broggi, amb Ramon Vila, han volgut aconseguir també en aquesta adaptació: “És una obra difícil perquè cal trobar un to adequat que mantingui l’equilibri entre la commedia original i la naturalitat dels diàlegs”. Per trobar el to de la comèdia, explica el director, s’ha deixat portar pels assajos i les aportacions dels actors, sense perdre de vista la idea inicial, i ha ajustat el ritme per fer-lo amè pel públic d’avui.

A més d’Aixala i Vila, a l’obra també participen Joan Arqué, Xavier Boada, Rosa Gámiz, Clara de Ramon, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla, Ireneu Tranis i Jaume Viñas. Coralina, la serventa amorosa sonarà a Vivaldi i, entre mitges i faldilles, promet ser una gran fi de festa dels 20 anys de la productura La Perla 29.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!