Guillem Clua

Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va iniciar la seva formació en escriptura a la London Guildhall University (Londres, Gran Bretanya) el 1994. Actualment està considerat com una de les veus més internacionals, innovadores i versàtils del teatre nacional actual . L’obra d’aquest autor ha definit la crítica com a multidisciplinar, eclèctica, política i amb una preocupació prioritària per l’estructura narrativa i l’argument. El seu objectiu sempre és explicar històries i fer-les properes a l’espectador, utilitzant mecanismes d’intriga, comèdia o melodrama, un ritme trepidant i fins i tot elements propis d’altres mitjans, com ara la televisió, internet i el cinema.

La seva formació de periodista fa que el dramaturg no dubti a escollir temes d’actualitat que generen els grans titulars de la premsa: conflictes armats recents, conflicte palestí, canvi climàtic, nacionalismes… tots han trobat un lloc a les seves obres. El resultat són obres d’alt voltatge polític (La pell en flames, El sabor de les cendres, L’oreneta) i drames èpics (Marburg, Invasió, Justícia), però també musicals (Killer, 73 raons per deixar-te), espectacles de teatre-dansa (Mort a Venècia, Al desert), adaptacions de clàssics (Ilíada, La revoltosa) i comèdies (Smiley, Al damunt dels nostres cants).

Les seues obres han tingut una trajectòria internacional. Clua va néixer a Barcelona, ​​però ha viscut a Londres i Nova York, ciutats que han vist representats els seus textos i que n’han influenciat notablement l’estil d’escriptura. Els seus textos s’han traduït a l’anglès, l’alemany, l’italià, el francès, el grec, el búlgar, el polonès, el rus i el serbocroat, entre altres llengües. Moltes de les seves peces han rebut importants reconeixements, entre els quals destaca el Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2020.

L’autor compta, a més, amb una àmplia i reconeguda experiència com a guionista de cinema i televisió i professor d’escriptura dramàtica. Ha fet tallers a la Sala Beckett de Barcelona, ​​l’escola de cinema ESCAC ia l’estranger.

Any de naixement
1973
Lloc de naixement
Barcelona
Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats
Èxits imprescindibles que tornen a la cartellera

Èxits imprescindibles que tornen a la cartellera

Aquesta segona meitat de temporada comença carregada d’èxits teatrals que tornen a la cartellera per petició popular. No badis i aprofita l’última oportunitat per veure aquestes obres tan aplaudides pel […]