Tot el que necessites per anar al teatre

Justícia

Justícia

Guillem Clua debuta a la Sala Gran del TNC amb Justícia, una obra sobre les transformacions que durant les darreres dècades han alterat alguns imaginaris morals sobre els quals s’havien estructurat territoris importants de la identitat catalana.

Sinopsi

Després d’haver gaudit d’una carrera política brillant a les institucions catalanes, amb una vida pública immaculada, un destacat jutge s’enfronta als fantasmes que li turmenten secretament la consciència. A les acaballes de la seva trajectòria, els dolors familiars heretats i les dobles morals assumides amenacen amb fer trontollar l’edifici sencer del seu llegat.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Diana Piera

  Si fuera posible eliminar los últimos 15 minutos, en mi opinión sería una de las mejores producciones del TNC. La obra tiene contenido suficiente sin necesidad del final

  08/03/2020
 • Teo Navarro

  Interessant obra encara que desigual.

  El text potser és massa ambiciós temàticament. Això fa que es dispersi bastant en els temes que toca (ambició política, corrupció, hipocresia, relacions familiars i personals, sexisme, homosexualitat…), abordats en algun cas amb certa superficialitat i algun que altre tòpic. L’obra, tot i això, aconsegueix mantenir força bé l’atenció, amb recursos com la simultaneïtat dels diàlegs en una mateixa escena, el llenguatge col·loquial i certes dosis d’humor.

  Posta en escena interessant on és evident el cost de producció (les produccions de la Sala Gran sempre ho són): inclinació i grandiositat de l’escenari, diversos espais que faciliten la simultaneïtat d’escenes…

  El millor al meu parer és la interpretació, amb tres generacions d’actrius i actors en escena i una evident jerarquia de papers en què sobresurt la Vicky Peña pel seu geni interpretatiu. Magnífica en aquest sentit la tasca de la direcció.

  Recomanable.

  24/02/2020
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Nos encontramos ante Samuel Gallart. En la fiesta de jubilación. Él ha sido un gran juez y su familia le prepara una cena para celebrar el gran día.
  Durante esa noche Samuel deberá enfrentarse a todos sus recuerdos, a sus errores en la vida, a susdecisiones. En cierta manera será juzgado por toda su vida!

  Tengo que reconocer que la obra me ha encantado. No es perfecta. Lo sé! Pero he disfrutado como un enano y no quería que acabara nunca. A pesar de sus 3 horazas…
  El plantel de actores y actrices es extraordinario. Todos lo hacen de maravilla y la historia es un drama que te va atrapando poco a poco hasta que todo llega a un nexo común que te deja pegado a la butaca.

  Como fallos tengo que decir que la escenografía inclinada no me ha parecido muy acertada. Bastante espectacular pero se veía que los actores sufrían bastante al tener que estar desplazándose por ella. No tiene que ser cómodo.
  Tampoco me ha gustado demasiado ese final tan precipitado. Creo que la historia necesita un poco más de desarrollo para que quede perfecta. Pero entiendo que con 3 horas de obra ya quisieran ponerle un final! Jajajaja

  Intuyo que va a ser uno de los éxitos de la temporada. Así lo espero porque la he disfrutado muchísimo.
  Y Voto por una secuela teatral para aclarar las tramas abiertas JAJAJAJA

  22/02/2020
Articles relacionats
Guillem Clua: “L’amor és el nexe comú en totes les meves obres”

Guillem Clua: “L’amor és el nexe comú en totes les meves obres”

11 febrer 2020

Per Iván F. Mula / @ivanfmula Un dels nostres dramaturgs contemporanis més internacionals, Guillem Clua, torna a Barcelona després de quatre anys d’absència (des de 73 raons per deixar-te) i […]