Marta Buchaca

És llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona i s’ha format com a dramaturga al Centre d’Ètuds theatrals de Lovaina la-Neuve a Bèlgica, a l’Institut del teatre ia l’Obrador de la Sala Beckett. És autora de L’olor sota la pell (Sala Beckett, 2005), Emergència (2006), En conserva (IT, 2007), Plastilina (Sala Beckett, 2009), Les nenes no haurien de jugar a futbol (Festival Grec i Versus teatre, 2009, Teatres del Canal, 2014), A mi no em diguis amor, (TNC, 2010, Projecte t6), L’any que ve serà millor (teatre Villarroel, teatre Belles Arts de Madrid, 2012), escrita juntament amb Mercè Sarrias, Carol Lopez i Victoria Spunzberg, Litus (Sala Flyhard, Teatre Lliure, 2012), Losers (Sala Villarroel, 2014, Teatre Belles Arts, 2015), El cim, forma part del projecte ADA (Power-Potere-Poder), amb Neil LaBute i Marco Calvani (Sala Beckett, Juliol 2016, La Mama theatre de Nova York, Gener 2017), Kramig, (Semifinalista del torneig de dramatúrgia de Madrid al Teatre Espanyol), Una família normal, Playoff, (Teatro Conde Duque de Madrid, 2018), Només una vegada (Festival Grec, TNC 2018), Rita (Sala Beckett, Octubre 2019). En teatre familiar, és autora de l’adaptació d’Alícia al país de les meravelles, (Teatro Romea, 2016 i 2017) i de la Cantània de l’Auditori, La nit dels malsons, (Auditori de Barcelona, ​​2017).

Ha treballat com a guionista de televisió a El Cor de la ciutat i La Riera (TV3). Al cinema ha escrit el guió de les adaptacions de les seves obres Les nenes no haurien de jugar a futbol, ​​dirigida per Sonia Sanchez (Zentropa 2017) i Litus, dirigida per Dani de l’Ordre. (Àlber produccions 2018).

Les seves obres han obtingut diversos premis, entre els quals destaquen: Premi Joaquim Bartina 2015 per a l’Olor sota la pell, finalista del III Premi Fundació Romea de textos teatrals, per Emergència, el XXXV Premi de teatre Ciutat d’Alcoi i l’accèssit del Premi Marqués de Bradomín 2007, per Plastilina, el Premi Max a millor autor teatral en català per a l’any vinent serà millor. Litus va ser nominada als premis Butaca com a millor espectacle de petit format i Losers va ser finalista al Torneig de dramatúrgia de Temporada Alta. Per Una familia normal rep el XI Premi de teatre Palanca i Roca. Com a guionista guanya el premi a millor guió al Festival Zoom 2014, per a l’adaptació a tvmovie de Las niñas no haurien de jugar a futbol. Les seves obres s’han vist a Croàcia, Guatemala, Veneçuela, El Salvador, Grècia, la República Txeca, Xipre, els EUA i el Canadà.

Lloc de naixement
Barcelona
Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats
Alícia, a la recerca del mòbil perdut

Alícia, a la recerca del mòbil perdut

Alícia torna als escenaris, ho farà a partir del 18 de febrer al Teatre Romea, per buscar el mòbil que li acaba de furtar un estrany conill. Aquest és el […]