Tot el que necessites per anar al teatre

Només una vegada

Només una vegada

Només una vegada, de Marta Buchaca, és un espectacle que ens interroga sobre on són els nostres límits, ens mostra com les relacions de poder regeixen els nostres afectes i ens adverteix sobre els riscos de convertir la violència en part de la nostra vida quotidiana.

Sinopsi

Segur que la violència és una cosa que només els passa als altres? I si, fins i tot, en les nostres relacions de parella, estem considerant normals coses que no ho són tant? Quina responsabilitat té l’educació patriarcal, que considera la força un atribut masculí i la feblesa una característica de les dones, en la violència de gènere? La dramaturga Marta Buchaca escenifica la violència de gènere més comuna i latent: la de cada dia, la que no ho sembla, la que no diries mai que ho és, la que acceptem sense adonar-nos-en.

Una psicòloga (Maria Pau Pigem) especialitzada en violència masclista atén un dia una parella, formada per l’Eva (Anna Alarcón) i en Pau (Bernat Quintana). Tots dos troben que són allà per error. N’hi ha prou amb única agressió per considerar que som davant d’un home maltractador i una dona maltractada?

Fotos + fotos

Només una vegadaNomés una vegadaNomés una vegadaNomés una vegadaNomés una vegada

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Montserrat Giralt Vert

  Representa perfectament una situació de violència de gènere. Una història que viuen milers de dones cada dia. Una lacra amagada, viscuda en la intimitat i de la que cada dia més dones en son víctimes.

  09/12/2018

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Pocas veces me pasa que voy al teatro, se acaba la obra y pienso: Yaaaa???
  Esta vez me ha pasado! Me he metido de lleno en la historia de Eva y Pau, una pareja que llevan años de relación y que en un momento de discusión se llega a las manos. Nunca había ocurrido antes. Solo ha sido una vez. Tampoco pasa nada, no? Mientras no se vuelva a repetir…
  Pero esto es sólo el principio de esta obra que te atrapa hasta el final. A mí me ha encantado!!!
  Todas las interpretaciones magníficas pero siento debilidad por Maria Pau Pigem por como ha interpretado con Eda serenidad a la psicóloga. Magnífica!!
  Bravo a Marta Buchaca por crear esta obra! Pero necesito una segunda parte ya!! Jajajajaja

  26/10/2018

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Una peça formidable, impecable sobre la violència de gènere. Una petita gran obra amb un text extraordinari i molt ben estructurat on l’acció ens manté intrigats durant tota la representació fins al final. Un muntatge intel·ligent, ben mesurat i molt oportú. Un treball impecable ben dirigit i espléndidament interpretat gràcies a un casting clavat. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2018/10/26/nomes-una-vegada/

  26/10/2018

 • 12345

  Hèctor Fibla Ferrà

  Bon repartiment en un text molt necessari.

  23/07/2018

Articles relacionats