Lara Díez Quintanilla

Es gradua en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona al mateix temps que es llicencia en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. Més endavant, també cursa la formació de Psicoterapeuta de grups i famílies pel Grup Alfa. Combina la seva formació com a psicòloga treballant amb la Dra. Àngels Vives Belmonte i el Dr. Ignasi Bros en l’observació de grups i completa la seva formació com a actriu, dramaturga i directora amb Pablo Messiez, Claudio Tolcahir, Sergi Belbel, Alistair McDowall, entre altres.

Creadora de les companyies retreTTeatre i LA VOLCÀNICA amb les que actualment treballa, segons la producció, com autora, directora o actriu. Els seus darrers treballs són EL SENSESPAI (Sala Flyhard, febrer de 2022) i El buit de la parcel·la oblidada, una trilogia existencialista composta per Omplint el buit (La Gleva, maig 2019), Les oblidades (Teatre Akadèmia, maig 2019) i La nostra parcel·la (Teatre Lliure, març 2020).

Guanyadora del Torneig de dramatúrgia transoceànic de Buenos Aires el 2022 amb la seva obra Khwam Sukh , que també queda finalista al torneig de dramatúrgia de Girona el 2020. Guardonada amb el premi Crítica Serra d’or el 2018 per la seva obra Herència abandonada, el premi Píndoles 2018 i el premi Mikroakadèmia 2018 per Jocs perillosos, el premi Zapping a millor actriu de televisió el 2017 i el premi Píndoles 2017 per Notícies del futur.

Actualment, treballa com a actriu al programa de sàtira política POLÒNIA de TV3 i forma part del grup Peripècies liderat per Sergi Belbel, com a actriu i dramaturga.

Lara Díez Quintanilla va ser autora resident de la Sala Beckett durant la temporada 2020-21

Fotos i vídeos
Articles relacionats