Borja Espinosa

El 2001 es llicencia en Art Dramàtic pel Col·legi del Teatre a Barcelona i no triga a realitzar el seu primer treball professional a la sèrie Plats Bruts (TV3) atorgant-li visibilitat atesa la seva repercussió mediàtica.

Més tard, començaria la seva carrera al teatre de la mà de Jordi Casanovas i la seva companyia Flyhard, amb qui comparteix diversos anys de ‘mili’ i muntatges entre els quals destaquen La Revolució, La Ruïna o Els últims dies de Clark K., etapa que conclou feliçment amb l’èxit del públic i la crítica Una història catalana (TNC).

El seu pas pels escenaris continua ampliant-se en muntatges importants per a la seva carrera com Electra (TNC), L’Orfe del clan del Zhao, ambdues dirigides per Oriol Broggi, i més recentment protagonitzant Les Bruixes de Salem (CDN) d’Andrés Lima i al paper de Quereas a Calígula (María Guerrero) de la mà de Mario Gas.

De caràcter actiu i curiós, la set d’aprenentatge l’ha portat a formar-se contínuament i iniciar el Programa de Tècnica Meisner de Javier Galitó-Cava, llicenciant-se el 2020.

En l’àmbit audiovisual, el seu primer treball en cinema El camí més llarg per tornar a casa de Sergi Pérez, li va brindar la nominació a millor actor als Premis Gaudí 2016. Posteriorment, participa en pel·lícules com a 7 raons per fugir de la societat (Esteve Soler) o La filla dun lladre (Betlem Funés). Paral·lelament realitza treballs a TV participant en sèries com Vida perfecta (Movistar+) o encarnant Ramuntxo a Pàtria (HBO).

Any de naixement
1970
Fotos i vídeos
Articles relacionats