Lluis Homar

Lluís Homar

Lluís Homar va ser un dels fundadors del Teatre Lliure el 1976 i en va ser el director de 1992 a 1998, participant en més de trenta espectacles.

Entre el seu extens currículum teatral, destaquen alguns dels personatges més emblemàtics del teatre català i universal, com ara els protagonistes de Cyrano d’Edmond Rostand (2017), Ricard III de Shakespeare (2017), Hamlet de Shakespeare (1999) o el Manelic de Terra Baixa d’Àngel Guimerà (1990 i 2014).

Altres muntatges en què ha participat són Les bruixes de Salem d’Arthur Miller (2016), El professor Bernhardi d’Arthur Schnitzler (2016), L’art de la comèdia d’Eduardo De Filippo (2015), Terra de ningú de Harold Pinter (2014), L’home de teatre de Thomas Bernhard (2005), Lear d’Edward Bond (2003) o Coriolà de Shakespeare (2002).

També ha intervingut a Otelo, sota la direcció d’Àngel Carmona, i un any després amb el grup de Teatro Escorpio a Terra Baixa, dirigida per Josep Montanyes, i Quiriquibú, dirigida per Fabià Puigserver i Guillem-Jordi Graells.

A més, ha dirigit obres d’autors clàssics i contemporanis: Las Bodas de Fígaro de Caron de Beaumarchais, El arte de la comedia de Eduardo de Filippo, Paradero desconocido de Kressmann Taylor, Luces de Bohemia de Valle-Inclán, Hamlet de William Shakespeare, Zowie de Sergi Pompermayer, La historia de un soldado de Stravinsky-Ramuz, El tiempo y la habitación de Botho Strauss o El gorro de cascabeles de Pirandello, entre d’altres.

En la pantalla gran Homar ha interpretat molts papers, els més destacats son La mala educación (2004) i Los abrazos rotos (2009) de Pedro Almodóvar, The Pelayos d’Eduard Cortès (2012), Los Borgia d’Antonio Hernández i en la pel·lícula de ciència-ficció EVA (2011), de Kike Maíllo.

L’any 2006 va rebre el Premi Nacional de Catalunya per la seva interpretació a El Hombre de teatro i l’any 2015 el Max a millor actor pel seu monòleg a Terra Baixa. En televisió destaquen les intervencions a les sèries Àngels i Sants o Motivos personales, 23-F: el día más difícil del rey (2009), Hispania, La leyenda e Imperium, Gran Hotel i Bajo Sospecha.

Fotos i vídeos
Articles relacionats
Poesia i espiritualitat escena, amb Lluís Homar

Poesia i espiritualitat escena, amb Lluís Homar

El Teatre Romea alberga aquest febrer dues propostes de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC) amb Lluís Homar com a impulsor, director i intèrpret. Alma y palabra. San Juan […]

El ‘Cyrano’ de Lluís Homar i Pau Miró

El ‘Cyrano’ de Lluís Homar i Pau Miró

Després de l’èxit de Terra Baixa, Lluís Homar i Pau Miró repeteixen tàndem a Cyrano. L’actor es posa el mític nas per interpretar el popular personatge francès al Teatre Borràs. […]