Tot el que necessites per anar al teatre

Les noces de Fígaro

Les noces de Fígaro

El Teatre Lliure celebra els seus 40 anys tornant a escena aquest muntatge emblemàtic del Fabià Puigserver que va rebentar la taquilla el 1989 amb alguns dels artistes que hi van participar.

En Lluís Pasqual m’ha proposat fer altra vegada Les noces de Fígaro que va idear el Fabià Puigserver, amb motiu del 40 aniversari de la fundació del Lliure. Aquelles Noces que es van estrenar al febrer del 1989 i que van ser tan emblemàtiques, i que signifiquen tantes coses per a tanta gent. Per al públic que les van veure i també per als qui la vam fer. Des del més gran respecte al muntatge, i amb un profund agraïment a tot el que el Lliure m’ha donat al llarg de tants anys, em poso il·lusionat a procurar tornar a omplir de vida un muntatge ple d’allò que per al Fabià significava el teatre: joc, generositat, saviesa i un grandíssim amor i esperit de servei cap al públic. Jo llavors vaig ser-ne el Fígaro; avui, no pocs anys després, m’encarreguen que redirigeixi aquell muntatge. I el que em ve més de gust de fer es intentar transmetre aquell preciós esperit de vida i de teatre a un nou grup d’actors perquè, prenent el testimoni d’aquells que de la mà d’en Fabià el vàrem fer, amb el seu contrastat talent i entusiasme, puguin aportar tot allò de bo que el pas dels anys hagi afegit a l’exercici del nostre ofici. Amb tot el meu amor per tots aquells que l’estrenàvem el 1989, i amb tot el meu amor cap a aquells que avui ens posem a treballar, no puc més que agrair al Lliure i al Lluís Pasqual aquesta bonica oportunitat.
Lluís Homar

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Hebert Parodi

  No sempre és bo tornar a revisitar allò instal•lat a la nostàlgia. No tot envelleix bé, els gustos i referents evolucionen…
  Cert també que normalment els embolics (amants amagats sota el llit, etc) m’avorreixen. I unes Noces… quan Figaro no tira, poc a fer: no veus que sigui un “pícaro”, enginyós, sinó un altre personatge més i quan arriba el seu interessant monòleg ja no encaixa amb el personatge que hem vist. Molt, molt bé, la M. Ulldemolins (tan poc com em va agradar a L’Inframón) llesta i seductora i també J. Carreras que no traspassa la línia del dolent ridícul. En canvi, el personatge de P. Vinyals em va posar dels nervis, tan histriònic, amanerat i exagerat; coses meves.

  L’escenografia és enorme i de forma senzilla però efectiva situa bé la grandiositat de palau, tot i que havia sentit tant a parlar-ne que esperava més.
  El text és més bo del que pot semblar, amb interessants reflexions com el monòleg sobre la dona que és un dels moments del muntatge a càrrec de la Victòria Pagès. Però l’obra se’m va fer molt llarga.
  I quan pensava que vaja, mala sort, un número final amb música que aquí sí, he somrigut força.

  En RESUM: una llarga comèdia que (gairebé) no em va fer somriure. Com a festa del Lliure li trobo tot el sentit, però de vegades els autohomenatges no convencen a qui no va viure el fet que es commemora.

  18/01/2017
 • Avui al Lliure he estat veient aquesta obra. Potser anava amb masses expectatives i malauradament no s’han complert. Se m’ha fet llarga, en molts moments feixuga i en molt poques ocasions m’ha tret un somriure. En canvi l’escenografia m’ha semblat fantàstica així com tambè al vestuari. La interpretació per part dels tretze act@rs i no vull destacar ningú, perquè cada un/a en el seu personatge m’han semblat magnífics. Sé que la majoria no opineu igual, però a mi és el que m’ha transmès. Per passar l’estona i poc més.

  10/12/2016
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  El Teatre Lliure cumple 40 años!!
  Y para celebrarlo vuelve al escenario “Les noces de Fígaro”. Obra estrenada en el 89 y que fué todo un éxito!!
  Lluis Homar la protagonizaba. Ahora es el director de este nuevo montaje.
  Yo no vi la original porque tendría como 8 añitos jajajaja. Así que ahora la disfruto con emoción!!
  Una comedia de enredos sobre infidelidades, amores no correspondidos y búsqueda de la identidad!!
  Los actores todos magistrales sin excepción! He flipado al ver tanto talento y caras conocidas en el escenario. Así da gusto… ☺️☺️
  La escenografía simple pero impresionante!!
  Y el número musical final me ha sorprendido gratamente (aunque alguno debería dar alguna clasecilla de canto muajajaja)
  Por otros 40 años más. FELICITATS LLIURE!!

  10/12/2016
 • Esplendida celebracio dels 40 anys del Lliure, recuperant Les noces de Figaro en lo que podiem considerar un merescut homenatge a Fabiá Puigsever, dons veien l ´escenografia del espectacle,la mateixa que va crear Puigserver a l´estrena l any 1989 podem veure tambe lo que seria la estructura del actual teatre Lliure, que de manera tan justa porta el seu nom.Divertiment total amb un text que en gran lucidesa s ´avança al seu temps, en temes com el poder i les relacions home-dona aon un personatge com Fígaro podia ser un precursor de aixó que ara hem diem indignats. Que la diversió constant del espectacle no ens amagui aquest contexte. De la obra per mi expectatives clarament superades en tots els aspectes començant per el treball perfecte de tothom,destacar algú seria injust treball de 10 sense excepcions afegint a aquest nivell el vestuari, la musica i la precisió dificil i de rellotjeria a la hora de crear embolics que en ocasions et provocan el riure i sovint el somriure, la direcció de Lluis Homar impecable i el final de la obra una festa dificilment superable.Si hagues de exposar algo en negatiu en seria dificil, potser una petita retallada en la durada pro no mes enllà de uns quinze minuts.

  05/12/2016
Articles relacionats
Fígaro, el primer revolucionari

Fígaro, el primer revolucionari

29 novembre 2016

Lluís Homar dirigeix Les noces de Fígaro al Teatre Lliure de Montjuïc per commemorar el 40è aniversari del teatre. “Pasqual, m’hauries d’haver avisat abans que costen tant de dirigir Les noces […]