COMPANYIA NACIONAL DE TEATRE CLÀSSIC

Poesia i espiritualitat escena, amb Lluís Homar

L'actor protagonitza i dirigeix aquest febrer dos espectacles, basats en textos d'autors místics, al Teatre Romea

Redacció

El Teatre Romea alberga aquest febrer dues propostes de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC) amb Lluís Homar com a impulsor, director i intèrpret. Alma y palabra. San Juan de la Cruz i El Templo Vacío, dues peces basades en els autors místics de l’herència cultural i literària espanyola com Sant Joan de la Creu, Ibn Arabi, Ramon Llull, Jacint Verdaguer o Santa Teresa de Jesús, entre altres.

L’essència de Sant Joan de la Creu en escena

Alma y palabra. San Juan de la Cruz està protagonitzada per Adriana Ozores i Lluís Homar, qui n’assumeix també la direcció: “Aquest va ser el primer projecte que vaig a l’arribar a la CNTC”, explica Lluís Homar: “Volíem combinar tres elements: la poesia dels textos de Sant Joan de la Creu, amb la música de Mompou i la pintura de Velázquez”. “Volem apropar aquesta meravella d’autors i els seus textos místics al públic d’avui”, explica l’actiu: “És una iniciativa preciosa que vol mostrar l’art com una eina per descobrir l’espiritualitat”.

Per a Homar aquest és un projecte que “reivindica aquestes figures com grans antisistema perquè advoquen per la llibertat individual, i accepten la norma”. L’actor s’acompanya de la dramatúrgia de José Carlos Plaza i la música en directe interpretada per Emili Brugalla.

Explorar l’espiritualitat a través del teatre

El templo vacío, per la seva banda, compta amb dramatúrgia de Brenda Escobedo, qui comparteix direcció amb el també protagonista, Lluís Homar. “Més enllà de la poesia lírica dels autors místics, volíem ensenyar que el camí espiritual és, en realitat filosòfic, un entrenament, i la línia dramatúrgica d’aquest espectacle ens porta a entendre que el temple és l’ànima i el buit és l’ego”, explica Escobedo: “En una hora podrem conèixer l’essència del llenguatge d’autors com Sant Joan de Creu, Miguel de Molinos, Ramon Llull, Jacint Verdaguer… però també hi ha cabuda per escriptors del Segle d’Or com Calderón de la Barca, que també cercava el sentiment de la fe”.


Homar, en aquest cas, estarà acompanyat a escena per un quartet vocal i la música coral de J.S. Bach.

Més informació, imatges i entrades a:


Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!