Tot el que necessites per anar al teatre

La néta del Senyor Linh

La néta del Senyor Linh

Versió teatral de la famosa novel·la de Philippe Claudel, amb més de dos-cents mil exemplars venuts i publicada en onze idiomes. Una faula sobre l’exili, la soledat i la recerca de la identitat. Un monòleg interpretat per Lluís Homar en un dels muntatges del mateix text del director de la Toneelhuis Guy Cassiers.

Sinopsi

Un fred matí de novembre, després d’un penós viatge en vaixell, un ancià desembarca a un país que podria ser França, on no coneix ningú i la llengua ignora. El senyor Linh fuig d’una guerra que ha acabat amb la seva família i destrossat el seu llogaret. La guerra li ha robat tot menys a la seva néta, un bebè anomenat Sang Diu, que en el seu idioma significa «Demà dolça» una nena tranquil·la que dorm sempre que l’avi tararee la seva cançó de bressol, la melodia que han cantat durant generacions les dones de la família. Instal·lat en un pis d’acollida, el senyor Linh només es preocupa per la seva néta, la seva única raó d’existir fins que coneix al senyor Bark, un home robust i afable la dona ha mort recentment. Un afecte espontani sorgeix entre aquests dos solitaris que parlen diferents llengües, però que són capaços de comprendre en silenci i a través de petits gestos. Tots dos es troben regularment en un banc del parc fins que, un matí, els serveis socials condueixen al senyor Linh a un hospici que no està autoritzat a abandonar. El senyor Linh aconsegueix, però, escapar amb Sang Diu i endinsar-se en la ciutat desconeguda, decidit a trobar al seu únic amic. El seu coratge i determinació el conduiran a un inesperat desenllaç, profundament commovedor.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • maría j gonzález mondaza

  Nos embelesó, alguna repetía, escuchamos la música, la melancolía y la nostalgia de la gran voz de Homar que le imprime solidez y cercanía, tan fácil y difícil en teatro…

  03/02/2020
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Lluís Homar nos va a explicar un cuento, bueno… más bien nos va a susurrar a la oreja una fábula. Una fábula sobre los refugiados. De su soledad cuando son admitidos en otro piso distinto al suyo. De la incapacidad de poder comunicarse porque no hablamos los mismos idiomas.

  Sin escenografía, solamente con su voz y con unos elementos de sonido maravillosos creados por aparatos venidos del futuro conoceremos la historia del Sr. Linh y de su nieta.
  Yo la he disfrutado mucho y me ha emocionado totalmente. Ese final…

  03/01/2019
 • LA CRÍTICA - lacritica.xyz

  Lo mejor es, sin duda, la interpretación de Lluís Homar, que está magnífico y levanta la función él solo. Pero el texto de Claudel es bastante buenista y la puesta en escena de Cassiers resulta entre rebuscada y confusa… Una obra llena de claves y símbolos bastante más políticos de lo que parece, con alusiones a las dos guerras de Vietnam (la francesa y la americana), al budismo e incluso a los títeres acuáticos del Delta del Río Rojo. Recomendable sobre todo por Homar, que está brillante, pero lo demás sin entusiasmo, la verdad…

  27/12/2018
 • «La néta del senyor Linh» un monòleg a partir de la novel·la de Philippe Claudel, traduïda per Sergi Belbel, dirigida per Guy Cassiers i interpretada, meravellosament per Lluís Homar.
  Un preciós text que com diu el seu director en el programa de mà «s’adapta a la llengua, la cultura i personalitat de l’actor que l’assumeix». Aquesta adaptació és tan precisa, tan correcta, i commovedora, que personalment en acabar vaig estar molta estona emocionada.
  Un narrador explica la història d’un refugiat; un avi que amb la seva néta fugen dels horrors de la guerra del seu país. Arriba a un port europeu; allà coneix a un home que també com ell, està sol en aquella ciutat. D’aquí neix una amistat molt emotiva, que no hi calen paraules, ja que no parlen el mateix idioma (el vell tan sols aprèn a dir «Bon dia») i s’entenen només amb els sentiments i s’acompanyen amb la seva solitud i els seus enyors.
  Un muntatge d’una sòbria escenografia, amb recursos tecnològics d’una gran precisió; però que ajuda a fer volar la imaginació de l’espectador i a implicar-se profundament en la història.
  El tema és explicat en forma de conte. Un conte que l’expliquen tres persones i que ho representa un sol actor. Unes filmacions al fons fan que l’actor es multipliqui. Lluis Homar està esplèndid, jo diria que és una de les millors interpretacions que li he vist. He de dir que estava asseguda a primera fila, alguns moments em semblava que el seu parlar fluixet, la seva mínima expressió, els sons que ell mateix fabrica amb l’ajuda de petits instruments; eren només per mi, i els vaig viure intensament. Espero que el públic més allunyat de l’escenari els arribi tot el caliu de les paraules tan ben dites i evidentment tan i tan ben escrites.

  18/12/2018
 • Victòria Oliveros Layola

  Una història molt commovedora que et toca la fibra. No és una història de blanc i negre, és una historia que et alimenta l’ànima. Una obra potent i a l’hora simple. El text aborda un dels grans reptes amb què s’enfronta Europa en aquest moment: els refugiats. Sol dalt de l’escenari, Lluís Homar ens transporta mitjançant els xiuxiueig de paraules, passant del somriure al sofriment només deixant-nos portar. Un magnífic i commovedor treball. Demostra un cop més que res se li resisteix, un contacontes magistral. Surts amb el cor ben encongit!. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2018/12/15/la-neta-del-senyor-linh/

  15/12/2018
Articles relacionats
Lluís Homar relata el drama dels refugiats a ‘La néta del senyor Linh’

Lluís Homar relata el drama dels refugiats a ‘La néta del senyor Linh’

4 desembre 2018

El monòleg, basat en la novel·la de Philippe Claudel, s’ha estrenat a diferents ciutats europees sota la direcció del belga Guy Cassiers. Un text que s’adapta a la llengua, la […]