Francesc Cuéllar

Francesc Cuéllar s’ha format estudiant Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, després s’ha graduat en interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona i, actualment, està cursant el màster de Gestió Cultural de la UOC. Ha complementat la seva formació amb workshops impartits per Brandon Lagaert (Peeping Tom) i Lali Ayguadé.

És cofundador de la companyia José y sus hermanas amb la que va crear Los bancos regalan sandwicheras y chorizos Arma de construcció masiva. Al 2016 va fundar la seva pròpia companyia Fundación Agrupación Colectiva amb la que juntament la seva sòcia Anna Maruny han creat My low cost revolution (nominat als Premis de la Crítica 2018 com a millor espectacle en Noves tendències), Subversive Collective Violence(estrenada a Mèxic, guanyadora de la Beca Desperta Internacional), Livalone (coproducció entre Fira Tàrrega i Temporada Alta, ha fet gira per España, França, Perú, Uruguay i Argentina), Protocolos de acción frente a lo desconocido (coproducció del festival TNT i Escena Abierta de Burgos, també ha viatjat a Mèxic), Illud Mysticum #SR (sent artista resident a la Sala Hiroshima, juntament amb Albert Arribas), La first casi blind date(espectacle online per Temporada Alta), Match (amb Núria Guiu, producció del Danseu Festival), Lacrimosa (juntament amb Bàrbara Mestanza) i Jusqu’ici, tout va (el seu primer llargmetratge que va guanyar la Menció Especial del Jurat al Atlàntida Film Fest).

Com a actor en teatre fora de les seves produccions ha treballat a Els homes i els dies (Xavier Albertí, TNC), El nedador del mar secret (Jumon Erra, TNC), Alguns dies d’ahir(Ferran Utzet, Villarroel), M’haurieu de pagar (Jordi Prat i Coll, Atrium) o Mili KK (Marc Angelet, La Seca).

En cinema i televisió ha protagonitzat el film Alguns dies d’ahir (Focus, TV3) o la serieMercado Central (Diagonal TV, RTVE), entre d’altres.
Any de naixement
1993
Lloc de naixement
Barcelona
Fotos i vídeos
Articles relacionats
Joel Joan rejoveneix a Joan Pera a ‘Junior’

Joel Joan rejoveneix a Joan Pera a ‘Junior’

El Teatre Condal estrenarà a partir del 20 de gener Junior, la nova comèdia d’embolics d’Hèctor Claramunt i Joel Joan, qui també n’assumeix la direcció. El protagonista és el veterà Joan […]