COMÈDIA

Joel Joan rejoveneix a Joan Pera a ‘Junior’

Joan Pera protagonitza 'Junior', la nova comèdia de Joel Joan i Héctor Claramunt al Teatre Condal

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Condal estrenarà a partir del 20 de gener Junior, la nova comèdia d’embolics d’Hèctor Claramunt i Joel Joan, qui també n’assumeix la direcció. El protagonista és el veterà Joan Pera que es posa a la pell d’un expressident a qui se li concedirà un últim desig tot just al moment de morir, posar-se durant sis mesos a la pell d’un jove enamorat de la filla de la seva pròpia filla.

“Parlar de joventut i Joan Pera en la mateixa frase podria semblar un oxímoron”, explica Joel Joan: “Un dia li vam sentir dir en una entrega de premis que ell encara se sentia molt jove, i això va ser una font d’inspiració”. “L’edat, al cap i a la fi, és molt relativa”, comenta. No és el primer que el tàndem actoral treballa amb el veterà actor, ho van fer al 2019 a l’espectacle El pare de la núvia, tot un èxit de la cartellera amb molt pocs temes en comú amb aquest text.”Hem creat una faula que pren distància d’espectacles anteriors com El pare de la núvia, El gran comediant i Escape room, aquest cop parlem de temes com l’ànima humana, de com costa fer-se gran i de la dificultat de deixar aquest món quan et toca”, explica el director.

Una història intergeneracional

El personatge que interpreta Joan Pera, el Molt Honorable Senyor Magí Folgueroles, es posarà a la pell d’un jove i viurà a les seves carns els problemes i inquietuds de la joventut d’avui com el tap generacional, l’ecologia, els nous models de relacions amoroses o l’obsessió estètica. A escena l’acompanyaran actors com Francesc Cuéllar, Fina Rius, Paula Vives, Oriol Casals, Marta Codina i Clara Giralt.

“Volíem explicar una història de generacions, de com, de vegades, la gent gran no dona oportunitats d’acció als més joves ja que no hi confien per la seva inexperiència”, diu Héctor Claramunt, i afegeix: “En el fons, Junior és la història de la relació entre un pare i una filla i és molt bonic veure com, fins i tot dins de la comèdia més esbojarrada, hi ha lloc per l’emotivitat”.

Entrevista a Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari”. Llegeix aquí

Junior suposa tot un repte per al veterà actor de 74 anys. “M’han fet sortir de la meva zona de confort”, explica Pera quan fa referència als múltiples i frenètics canvis de vestuari o pírcings que s’haurà de posar: “L’edat és una construcció mental, però després de tot el que he hagut de fer en aquesta obra és millor no intentar voler tornar a ser jove”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!