José Pedro García Balada

José Pedro García Balada neix a Sant Carles de la Ràpita, Tarragona. Es llicencia en Filologia Hispànica on forma part del grup de teatre de la universitat a càrrec del director i pedagog Ricerd Boluda (“Res a Pehuajó” de J. Cortazar o “Savage Love” de T. Stoppard entre d’altres) Tot seguit es llicencia en Art Dramàtic -interpretació- a l’Institut del Teatre de Barcelona. És aquí on treballa amb directors com J.M. Mestres, M. Puyo o P.Anton Gómez. També es forma en tècnica de cant amb D. Aldea, M. Carrero, X. Torres o M. Cobos i dansa amb A. Aguelles, A. Guerra, M. Colomer o Carles Sales entre d’altres. Rep la beca de Sant Miniato –Itàlia- que otorga l’Institut del Teatre per estudiar amb J. Sanchis Sinisterra.

Forma part de la cia. Carles Santos “El Compositor, la cantant, el cuiner i la pecadora” (TNC), Els Comediants “Les 1001 nits” o La Cubana “Cómeme el coco, negro”. També treballa amb directors com J. Prat i Coll “La festa” (Temporada Alta), C. Smuchtz “Nòmades” (Festival Teatre Sitges), P. Pla “Cyrano de Bergerac”, L. Barba “Pedra de Tartera”(TNC), «Interiors» de C. Milla o «Sherlock Holmes» de R: Reguant. Forma part de la cia. Pàrking Shakespeare on participa en totes les produccions. En televisió treballa per TV3 presentant el programa pel canal 33 “Escena”, o en les series “L’un per l’altre”, “Majoria Absoluta”, “la Riera” o «Com si fos Ahir» i per TV1 a “Águila Roja” o «Cuéntame». En cinema intervé en pel·licules com “L’estació de l’Oblit” de Cristian Molina, “El silenci abans de Bach” de P. Portabella o «Súper López» de J. Ruiz Caldera. Ha cursat el Doctorat en Arts Escèniques (UAB) defenent la tesina «La importància del dramaturg en el procès d’assajos d’Animalario».

Lloc de naixement
Sant Carles de la Ràpita
Fotos i vídeos
Articles relacionats
Ricard III a l’aire lliure

Ricard III a l’aire lliure

Inspirats en un festival novaiorquès que programa cada estiu textos de William Shakespeare al Central Park, la companyia catalan Pàrking Shakespeare van decidir l’any 2009 que cada juliol traurien al […]