Tot el que necessites per anar al teatre

Interiors

Interiors

Concha Milla escriu i dirgeix la seva segona dramatúrgia en solitari, Interiors, una peça sobre el tema universal de la parella.

Interiors és la història de dues parelles que es troben per casualitat (o potser causalitat?) i aquesta trobada farà trontollar el seu present i els obligarà a prendre decisions. Tots quatre personatges tenen un recorregut dins l’obra. Tots quatre comencen d’una manera i acaben d’una altra. Com a la vida.

“Si la vida et dona llimones, fes llimonada.”

Aquest espectacle es va estrenar al Teatre La Gleva de BCN, al maig de 2017.

Sinopsi

Dues parelles es troben un vespre d’estiu per sopar al pati d’una casa d’un petit poble de l’Empordà. La Sara i l’Hugo formen una parella estable i madura des de fa més de dos anys. Tots dos venen de relacions anteriors complicades i han decidit caminar junts per cuidar-se i respectar-se. L’Àgata i el Simó són una parella que fa poc que van junts. El Simó és vint anys més jove que l’Àgata i la seva relació és alegre, vital i apassionada. Tots quatre queden per sopar a casa de la Sara un vespre d’estiu. El que pot semblar un sopar afable s’acabarà convertint en una nit on la relació de tots quatre canviarà per sempre. Que l’Hugo i l’Àgata siguin ex-parella potser hi té molt a veure. Però també la reflexió i la valentia d’encarar-se cadascú amb el que realment vol a la vida.

PRESENTACIÓ DE L'AUTORA

“Les coses importants són les que no ho semblen.”
Mercè Rodoreda

Després de fer Refraccions, on parlava del trencament d’una parella, de la crisi personal quan arribem als quaranta, de la maternitat frustrada amb una òptica i un ritme de comèdia romàntica, tenia ganes de fer una obra més tranquil·la i reflexiva. El tema, universal, de les relacions de parella es pot dir que és una constant en mi. M’apassiona.

I té una raó de ser: és en la parella on col·loquem els fonaments de tot el que volem ser a la vida. Amb ella ens descobrim, ens equivoquem, ens desesperem, ens apassionem i ens arrisquem, si aquesta relació la construïm i la vivim d’una manera conscient.

No és fàcil escollir parella, quan parlo de parella em refereixo a la persona que ha de caminar amb tu llarg temps, i quan ho fem, sabem que no és un camí planer però, també, que val molt, molt la pena transitar-lo.

És des d’aquest punt que parteix Interiors, la meva segona dramatúrgia en solitari. Des de la reflexió i la serenitat d’haver arribat a una maduresa personal on les coses es veuen diferents, on la vida ja t’ha donat uns quants cops i t’has vist obligat a prendre decisions, encertades o no.

​Concha Milla

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Notable obra que tracta amb naturalitat i un bon treball dels quatre personatges sobre les relacions de parella i el que comporten.

    28/05/2018
  • Ahir em vaig estrenar amb el Teatre la Gleva inaugurat fa 7 mesos i no ho podia fer de forma més encertada. Vaig estar veient aquesta obra escrita i dirigida per Concha Milla, la segona que escriu després de Refraccions que vam poder veure a la Flyhard. Es tracta d’una comèdia dramàtica que ens parla del desamor i la parella. Tot transcorre en una casa d’estiueig i dues parelles que casualment o no? es troben per sopar és l’inici d’un seguit de desencontres que ens condueixen per sinuosos camins fins a arribar al desenllaç. I en aquest recorregut es plantegen una sèrie d’interessants reflexions que arriben a l’espectador de manera pausada i amb llargs silencis que diuen més que la pròpies paraules. Una senzilla escenografia, però no cal més, acompanyada d’una perfecta il·luminació. Un cop més una excel·lent Patricia Mendoza a la que tantes vegades hem vist a l’Atrium, un magnífic treball de Muguet Franc a qui no recordava, un Alejandro Bordanove que broda el seu personatge d’Hugo i un fantàstic José Pedro García Balada. Molt recomanable i amb la seguretat que no us deixarà indiferents

    14/05/2018
Articles relacionats
Concha Milla: “La veu de la dona és necessària en aquesta societat”

Concha Milla: “La veu de la dona és necessària en aquesta societat”

20 febrer 2019

Per Iván F. Mula / @ivanfmula Actriu i coach actoral, recentment, s’ha donat a conèixer dins del sector teatral també com a dramaturga i directora. La seva primera obra va […]

Torna ‘Interiors’ de Concha Milla

Torna ‘Interiors’ de Concha Milla

12 febrer 2019

Després de la bona acollida de la temporada passada al Teatre La Gleva, ara la Sala Atrium reestrena Interiors de la Concha Milla, aquesta vegada amb un nou repartiment encapçalat per la […]