Carlota Olcina

Actriu de teatre, cinema i televisió. Ha aconseguit una gran popularitat per les seves aparicions en El cor de la ciutat, Estimar en temps regirats i Merlí.

Va estudiar teatre, música i dansa a l’escola Memory de Barcelona. El 1998 va fer la seva primera incursió al teatre professional amb l’obra Bernadeta Xoc de Marga Puyo. Les seves primeres aparicions a la televisió van ser a la sèrie Laura i Laberint d’ombres, totes dues de TV3. L’any 2000 va aconseguir el seu primer personatge regular a la sèrie de sobretaula El cor de la ciutat de la televisió catalana autonòmica, on va interpretar Núria Vidal fins al 2005.

Mentre participava a El cor, Olcina va formar part de diversos muntatges teatrals. El 2000 va participar en l’obra de teatre Terra Baixa, d’Ángel Guimerà, dirigida per Ferran Madico al Teatre Nacional de Catalunya.El 2002, sota la direcció de Sergi Belbel, va integrar l’elenc de dissabte, diumenge, dilluns de Eduard de Filippo, també al TNC. L’any 2006 va interpretar Catherine a Panorama des del pont d’Arthur Miller, dirigida per Rafel Duran al TNC. També aquell any participa a L’Agressor de Thomas Jonigk, dirigida per Carme Portaceli al Centre cultural Nave Ivanow de Barcelona. Entre 2007 i 2008 va protagonitzar Carta d’una desconeguda de Stefan Zweig juntament amb Emma Vilarasau, Iva. Al llarg de la seva carrera ha treballat amb directors com David Selvas, Pau Roca, Carme Portacelo, Sergi Belbel, Oriol Broggi, Mario Gas, Ferran Utzet, Marilia Samper, Julio Manrique o Pau Carrió.

Any de naixement
1983
Lloc de naixement
Sabadell
Fotos i vídeos
Articles relacionats