Lloll Bertran

Lloll Bertran

Maria Dolors Bertran Díaz, més coneguda com Lloll Bertran , és una actriu i cantant espanyola. Ha aconseguit la seva popularitat pels seus treballs a la televisió en programes de Salvador Alsius i Joaquim Maria Puyal i, molt particularment, amb els seus xous a TV3.
És llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i ha cursat estudis de dansa, cant i música.
Lloll Bertran va treballar als seus inicis en una caixa d’estalvis d’Igualada, compaginant aquesta activitat professional amb els estudis a l’Institut del Teatre de Barcelona, ​​on es va llicenciar en Art Dramàtic. Després va demanar una excedència, camí de la seva consolidació al món del teatre on va ser actriu en obres com L’auca del senyor Esteve, Cyrano de Bergerac, Putiferi, El dret d’escollir, Lorenzaccio i El misàntrop i es va consolidar a la companyia de Josep Maria Flotats.

Va participar en programes de televisió com Blanc o Negre, de Salvador Alsius, Tres estrelles, de Tricicle, i Crònica negra, sèrie de Ricard Reguant. També va treballar en cinema a pel·lícules com Sinatra (1987) de Francesc Betriu, Gaudí (1989) de Manuel Huerga, És quan dormo que veig clar (1989), de Jordi Cadena, Massa vell per morir jove (1989), d’Isabel Coixet i Els àngels (1989), de Jacob Berger. També va ser l?anònima senyora Roser a Catalunya Ràdio.
Una de les seves interpretacions més conegudes és la de Vanessa a TV3.

Ha rebut múltiples premis, entre d’altres el premi Memorial Margarida Xirgu de la temporada 2008-2009, per la seva interpretació a El show de la Lloll. 25 anys.

Any de naixement
1957
Lloc de naixement
Igualada (Anoia)
Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats