Denise Duncan

Dramaturga, directora de teatre, docent, guionista. Acadèmica de l´Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya. Llicenciada en Direcció i Dramatúrgia de l’Institut del Teatre, Barcelona (2012); Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals per la Universitat de la Corunya (2006); Llicenciada en Arts Dramàtiques, Universitat de Costa Rica (2004) i Llicenciada en Comunicació Col·lectiva (Periodisme), Universitat de Costa Rica (2004).

Va ser Autora resident de la Sala Beckett 2019-2020 amb El Combat del Segle; autora del VII Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE 2019 (publicada per la SGAE tardor, 2019) per Banzo, l’alè de les ancestres; és Premi Ciutat de Manacor de Teatre, Jaume Vidal Alcover per Negrata de merda; Accèssit del Premi per a textos teatrals Marqués de Bradomín per Negra, o nocturnal de  una piel inoculada por el odio nuestro de cada día i premi Aluzine d’Acció Curts (Dones Visuals, 2022) per Cuando llegue la tormenta.

Ha estrenat una vintena d’obres de la seva autoria i/o direcció a Espanya, EUA i Costa Rica, entre elles El Combat del Segle (El Combate del Siglo) com a autora resident de la Sala Beckett i, posteriorment, al Centre Dramàtic Nacional (Nominada als Premis de la Crítica a Millor Text, escenografia, vestuari i espai sonor, i als Premis Butaca a les categories de Millor Muntatge, Direcció, Escenografia, Vestuari i Il·luminació); El último adiós al Teatre Tantarantana, Barcelona; el musical Henrietta, una serenata a Costa Rica, obra de la seva autoria (juntament amb el lletrista Jaime Gamboa i el compositor Bernardo Quesada) al Teatre Nacional de Costa Rica l’abril del 2022; Negrata de merda (Teatre Tantarantana, autoria i direcció. Nominada com a Millor text teatral i Millor obra de petit format dels premis de TeatreBarcelona i Candidata a millor text als Premis Max), Mamita Yunai (dramaturgia/adaptació ) al Teatre Espressiu de Costa Rica, Una dona en el mirall (autoria i direcció) a la Sala Atrium de Barcelona, ​​La Taverna dels Bufons, (coautoria amb Martí Torras) al Teatre Romea, entre d’altres. Treballa com a docent d’escriptura teatral a la Sala Beckett i al Timbal.

Membre fundadora del Col·lectiu Tinta Negra. Membre del Consell Assessor de la revista Acotaciones (RESAD 2020-) Talent de guionistes de Cattleya Producciones (2021-) i guionista freelance per a la productora costa-riquenya Ful erros (2014-), guionista de “Hate songs” de Arcadia Motion Pictures, amb direcció de Alejo Levis.

Ha estat jurat de premis teatrals com el Premi Born (2020-21), el Premi Leopoldo Alas Mínguez (2021, fundació SGAE) i la Beca DespertaLab (2020), entre d’altres.

Lloc de naixement
Costa Rica
Ara en cartell
Fotos i vídeos
Articles relacionats

“Un primer pas; hi donem una empenta?”

Quan el Festival Grec va anunciar que aquesta edició estaria dedicada a l’Àfrica em van saltar totes les alarmes, no us mentiré. El que sí que puc fer és explicar […]

Denise Duncan: “Tot l’art és polític”

El Tantarantana ha presentat Negrata de merda de La Pulpe Teatro, la tercera de les estrenes del cicle de companyies en residencia El Cicló d’aquesta temporada. L’obra, que va rebre […]

Propostes per passar el cap d’any al teatre

Aquí teniu una selecció dels espectacles amb funció especial de cap d’any per entrar al 2017 brindant al teatre: UN GRAN SHOW MÀGIC: Si algú sap de què va això […]

Veure tots els articles