HUMOR CLÀSSIC MODERNITZAT

Andreu Buenafuente i Sílvia Abril revifen ‘El Tenoriu’

Carles Sans d'El Tricicle dirigeix aquesta nova versió del clàssic amb direcció de Israel Solà, es representarà del 4 al 24 de novembre al Poliorama

Rubén Garcia Espelta

Aquest novembre, el Teatre Poliorama acollirà l’estrena de El Tenoriu, una versió còmica del clàssic espanyol Don Juan Tenorio. La comèdia, dirigida per Carles Sans i escrita per Israel Solà, comptarà amb la participació destacada de Sílvia Abril i Andreu Buenafuente. Aquesta serà la primera vegada que la coneguda parella actuarà junta en una obra de teatre.

La producció d’El Terrat, que vol homenatjar els cèlebres còmics catalans Mary Santpere i Joan Capri, serà una sàtira contemporània de l’obra original, incorporant noves perspectives i gags. El Tenoriu té com a punt de partida un estrany malson dels protagonistes, en què Santpere i Capri els apareixen per reclamar la recuperació de la tradició de representar “Don Juan Tenoriu” per Tots Sants.

Andreu Buenafuente i Sílvia Abril, protagonistes de l’espectacle

La dramatúrgia de Solà es basa en l’adaptació de Ramon Santpere, combinant episodis de l’original de Zorrilla amb situacions còmiques contemporànies: “L’objectiu és que la gent pugui seguir la trama original de l’obra i gaudir de la bellesa d’alguns passatges memorables com el no es verdad àngel de amor… però que alhora pugui riure de les astracanades de la paròdia i dels nous fragments i les noves situacions còmiques que imitant l’escriptura i prosòdia del segle d’or ens parlen des de l’actualitat”, explica el dramaturg. L’obra s’enfoca en potenciar els rols femenins, explorant el seu desig sexual i la seva capacitat d’accionar prenen protagonisme mostrant uns personatges que -com els masculins- es mouen per un instint tan animal com és el plaer i un sentiment tan elevat com és l’amor. Carles Sans, per la seva banda, destaca la importància de la col·laboració amb Abril i Buenafuente per crear una versió única que, segons ell, faria riure fins i tot el mateix Zorrilla.

El Tenoriu es representarà del 4 al 24 de novembre al Teatre Poliorama, amb una durada de 85 minuts i en català.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!