Pere Faura

Nascut a Barcelona el 1980, va estudiar música al Centre d’Educació Musical Diaula i al Conservatori Municipal de Barcelona durant més de deu anys, centrant-se en la flauta travessera i el cant. Va fer estudis teatrals durant dos anys a l’Institut del Teatre de Barcelona, ​​combinant aquests estudis amb els de ballet i dansa contemporània a Àrea, espai de dansa i creació. Va estudiar un any de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​on també va cursar el Màster d’un any a Cultura de Pau i prevenció de Conflictes de la Càtedra Unesco.
El 2002 es va traslladar a Amsterdam per estudiar direcció coreogràfica a la School for New Dance Development, on es va graduar el 2006, amb una peça que guanya l’ITS Festival Award, i és seleccionada per a la gira DansClick a diferents ciutats dels Països Baixos. Aquest mateix any entra com a coreògraf resident al Teatre Frascati d’Amsterdam i el 2009 rep el prestigiós Premi Charlotte Kohler. El 2011 es gradua a l’Amsterdam Master of Choreography i torna a Barcelona on continua produint nous espectacles amb la col·laboració de diversos centres de creació de la ciutat.

El seu treball es caracteritza per apropiar elements de la cultura pop, en una coreografia multidisciplinar entre tots els elements que conformen l’engranatge teatral.

A banda del seu treball com a creador, des del seu retorn a Barcelona, ​​també ha participat en processos de programació i disseny de contextos d’exhibició artística a través de la plataforma CRIM (Creadors Independent en Moviment), dins del col·lectiu ARTAS (ARTistes ASociats a La Poderosa) i com a membre fundador de G.R.U.A. (Grup d’Investigació d’Universos Artístics) on encara desenvolupa projectes com a “Caravana de Tràilers” en col·laboració amb Claudia Solwat i Anna Rubriola.

Fotos i vídeos
Articles relacionats