Parking Shakespeare

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats

Per què encara representem Shakespeare?

Per Sem Pons / @semponspuig Què té William Shakespeare perquè, 400 anys després de la seva mort, continuï sent tan representat? En aquest Festival Grec hi ha cinc produccions diferents […]

Parking Shakespeare es torna tràgic

Ja fa deu anys que cada estiu els habitants de Barcelona que tenen la sort – o la desgràcia- de quedar-se a la ciutat comtal s’acosten al Parc del Nord […]

Woyzeck torna sota teulada

L’edició d’hivern de Parking Shakespeare recupera l’obra de Büchner, actuant en per primera vegada dins una sala de teatre tradicional, a la Beckett. PARKING ENGABIAT Si un espectacle funciona, perquè […]

Un Woyzeck per a tothom

Parking Shakespeare és una companyia que ofereix comèdies de Shakespeare a l’aire lliure i amb entrada gratuïta.  UNA COMPANYIA AMB IDEES ANGLOSAXONES Creada el 2009, es forma amb la idea anglosaxona […]

Parking Shakespeare

Parking Shakespeare és una companyia que cada estiu ofereix un Shakespeare a l’aire lliure i gratuït. Creada el 2009 amb la idea anglosaxona de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics, es tracta d’una proposta que no requereix d’escenografia, ni d’equipaments de so i llums i que tot el protagonisme recau en el text i en els actors.

El mes d’abril de 2012, la companyia va ser convidada al Festival Sonnet Sunday que organitzà el prestigiós teatre Shakespeare’s Globe de Londres en representació de la llengua catalana. El director artístic de Parking Shakespeare, Pep Garcia-Pascual, va pronunciar a l’escenari sonets del dramaturg anglès, amb traducció de Salvador Oliva, per primer cop en català al Shakespeare’s Globe de Londres. El projecte, va tenir la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i el suport de Catalan Arts.

Al 2013, el bon funcionament i l’entesa de la companyia va fer que ampliés l’activitat i fes un pas endavant amb Parking d’Hivern. El projecte ofereix teatre amb entrada gratuïta més enllà de l’estiu, presentant obres d’altres autors. De manera que Parking Shakespeare va créixer i es va fer gran. De l’estiu a l’hivern. De la calor al fred. De la comèdia al drama. D’un autor clàssic a un de contemporani. Sempre seguint amb la nostra filosofia: les ganes d’apropar la cultura a tothom.

El 2019 Parking Shakespeare celebrava 10 anys amb un nou repte, portar les tragèdies shakespearianes al parc, sota l’ombra dels til·lers. I així començava una nova etapa dels estius, amb programa doble durant tot el mes de juliol: per una banda, recuperant les comèdies ja estrenades, revisades per nous directors i directores i, per l’altra, estrenant-se amb les tragèdies.

El 2021, tot i les dificultats de les circumstàncies, estrenen La Tempesta, de Marc Rosich, al Teatre Kursaal de Manresa.

Des de 2009, la companyia ha creat: “L’Amansiment de la fúria” (2009. Dirigit per Pep Garcia-Pascual), “La Comèdia dels errors” (2010. Dirigit per Miquel Àngel Ripeu), “El somni d’una nit d’estiu” (2011. Dirigit per Joan Maria Segura), “Treballs d’amor perduts” (2012. Dirigit per Marilia Samper), “Nit de reis” (2013. Dirigit per Iban Beltran), “Pell de Mercuri” (2013. Dirigit per Antònio Calvo), “Woyzeck” (2013. Dirigit per Marc Rosich), “Molt soroll per res” (2014. Dirigit per Israel Solà) i “Eduard II” (2014. Dirigit per Roberto Romei), “Al vostre gust” (2015. Dir. Llàtzer Garcia), “Les males persones” (2015. Dir. Carles Mallol); “Les alegres casades de Windsor” (2016. Dir. Marc Rosich), “Déu és Bellesa” (2016. Dir. Alicia Gorina), “Els Dos Cavallers de Verona” (2017. Dir. Jordi Centelles), “Pornografia” (2017. Dir. Iban Bertran), “Tot va bé si acaba bé” (2018. Dir. Mònica Bofill i Judith Pujol), “Woyzeck” (2018. Dir. Marc Rosich), “L’Amansi(pa)ment de les Fúries” (2019. Dir. Carla Rovira) i “Titus Andrònic” (2019. Dir. Israel Solà).