Grec Festival

El GREC 2022, Festival d’estiu de Barcelona,  mira al passat per encarar el futur. Aquest estiu, després de viatjar durant cinc anys per tot el món posant-se a la pell d’altres ciutats, el Grec torna a casa.

Aquesta Odissea va partir, el 2017 de Grècia amb la Mar Mediterrània com a motiu inspirador de la programació. El 2018 va recórrer el continent asiàtic resseguint la ruta de la seda. El 2019 va viatjar des d’Austràlia fins als Estats Units, amb Nova York com a destinació final, tot buscant la tensió entre el món de les passions i la civilització urbana. En un estrany 2020 va resseguir l’Amèrica Llatina, cercant una reflexió sobre la vida, la mort, les pors i el món espiritual. I en la darrera edició, el 2021, el Grec es va inspirar en Àfrica, tant amb la del continent com en l’Àfrica present a la ciutat de Barcelona.

Ara el Festival d’estiu de la ciutat torna transformat, amb el bagatge de l’aprenentatge adquirit, per descobrir què hi passa en un moment de profund trasbals al continent europeu, i reflexionar sobre la nostra història i cultura: d’on venim? Cap a on anem? Després de viure una pandèmia, el Grec vol contribuir a recuperar la confiança del públic en els teatres, i actuar com a impulsor de la pròxima temporada teatral. A més de desvetllar, difondre i potenciar el talent artístic més proper, aquest any el Grec fa una mirada als clàssics per imaginar com podria de ser el futur de les arts escèniques però tenint molt present el passat recent i fent una picada d’ullet a la història del festival, recuperant la imatge del Faune de les nits d’estiu que fins al 2004 va ser a la cartelleria del festival.

Espectacles