Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 17,00€

Comprar Entrades

Federico García

Federico García

En el 80è aniversari de la mort del poeta, Pep Tosar s’apropa al món interior de Federico García Lorca en un viatge sorprenent i formidable pels paisatges de Castella i Andalusia. Una biografia sonora i visual. Una guia per entendre millor al poeta que va cantar a la vida i a la mort amb la mateixa intensitat.

Sinopsi

El muntatge recorre els episodis vitals més destacats de la vida del poeta i els confereix la seva pròpia banda sonora. Alhora, estableix connexions entre els fragments biogràfics i les obres que Lorca va escriure durant aquells períodes.

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Video

Fotos + fotos

Federico GarcíaFederico GarcíaFederico GarcíaFederico GarcíaFederico García

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Josep Aguilera

  Ideal si es vol conèixer la vida, obra i qualitat d’aquest autor del segle XX. Una mesla entre poesia, cant, ball i un audiovisual que us endinsarà en el món d’en Federico. Brillant i molt recomenable.

  18/03/2018

 • 12345

  Josep Via Santacana

  o

  14/05/2017

  • 12345

   Josep Via Santacana

   La perfecció al escenari, teatre documental aon la sensibilitat, la poesia,la paraula, el ball,”el cante” tot conflueix al interior del ser humá, un viatge en tren per els paisatges de Castella i Andalucia, es també un viatge per la vida de Lorca, un recorregut intens i divers, a lo mes profund, la seva anima i directe a la emocio del espectador. Pep Tosar un dels grans creadors no suficienment reconegut malgrat l´enorme feina feta ja desde el Malda, en petites meravelles ja fos en homenatges a poetas o creacions propies en mitjans infims i resultats poderosos injustament valorats pro no oblidats.Ara acompanyat de la gran veu cantaora de Mariola Membrives,el ball de José Maldonado.la guitarra de Rycardo Moreno i la percussió de David Dominguez, combinat en un viatge en tren, en companyia de experts en la seva obra i coneixedors de la seva trajectoria, que et transporten al interior de la seva anima, dificilment algu que no fos Pep Tosar podria haber arribat tan a fons del poeta i si ha estat posible es també perque aquest poeta de nom Federico Garciá, es unic i la combinaçio Lorca i el talent de Pep Tosar, fan un espectacle total irrepetible.

   15/05/2017

 • 12345

  Hebert

  “FEDERICO GARCÍA”. Gran títol que no remet tant al mite com a la persona, igual que no es reciten els seus versos més coneguts, tot un encert per ampliar mires i fugir dels tòpics. I sona “La leyenda del tiempo” i “El fuego fatuo” amb el que jo gairebé entro en èxtasi.
  Una proposta amb ànima, que aconsegueix quelcom tan difícil com un equilibri perfecte entre l’erudició i l’emoció. Té teatre documental, que em pirra (de fet, el documental és el meu gènere cinematogràfic predilecte, hores d’ara) i ball i música i poesia.
  Mitjançant magnifiques, per la qualitat i contingut, projeccions, experts en FGL van relatant la vida de Federico García, no només de Lorca, en un viatge en tren que rememora el fatídic que va fer ell, de Madrid a Granada i del que no tornaria. Mentre escoltava embaladit el que se’ns explicava, dubtava de si els no familiaritzats amb la seva biografia podrien perdre’s en algun episodi degut a no poder entrar massa en detalls (com el distanciament amb Dalí i Buñuel) però vista la gran reacció del públic està clar que no és el cas.

  L’obra té un encert que segur hagués agradat al poeta: un no surt només indignat i rabiós pel seu final sinó amb ganes de celebrar la vida i la seva obra.
  Només dos detalls no em van fer el pes, insignifcants. La imitació (facilona) de Dalí i les palmes del públic a la darrera salutació (com si en sabéssim, només calia veure algún mig somriure de vergonya aliena des de dalt de l’escenari). Foteses, vaja, en un muntatge ple de sentiment, que no sensiblería, que no defuig la tragèdia però encomana l’alegria de viure i escriure, que et fa sentir que has conegut la persona més enllà del mite.

  08/05/2017

 • 12345

  Mercedes Fernandez Botello

  Imprescindible. Que preciosidad, que maravilla la musica, las voces, los textos, el baile. Emocionante.

  05/05/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Del que he vist avui al Romea opinaré molt poc. I per què?. Doncs senzillament perquè les emocions no es poden transcriure, cal viure-les. I és que aquesta obra o potser millor teatre document que Pep Tosar ens presenta a títol d’homenatge a Lorca fet amb una exquisidesa sublim és pura màgia. Només hi ha una paraula per qualificar-lo BRUTAL i una altra per aconsellar-lo IMPRESCINDIBLE. Amb això està tot dit.

  02/05/2017

 • 12345

  Jose Domingo Costa Perez de Tudela

  Precioso, bello, hipnotizador, te enamora.
  Bravo, bravo, bravísimo.
  Felicito a Pep Tosar y a todo el equipo.

  28/04/2017

Articles relacionats

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

25 abril 2017

De Fuente Vaqueros a l’afusellament. Pep Tosar s’endinsa a la vida de Lorca a Federico García, un espectacle on la música, la dansa i el text conflueixen per donar veu a la vida i l’obra del poeta. Del 25 d’abril al 28 de maig al Teatre Romea.

Llegir més... n

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

Un Lorca bailaor amb Pep Tosar

16 juliol 2015

De Fuente Vaqueros a l’afusellament. Pep Tosar s’endinsa a la vida de Lorca a Federico García, un espectacle on la música, la dansa i el text conflueixen per donar veu a la vida i l’obra del poeta.

Llegir més... n

Amb Mariola Membrives, Rycardo Moreno/ Marc López, José Maldonado/ Pol Jiménez, David Domínguez i Pep Tosar