Tot el que necessites per anar al teatre

El desvetllament d’una papallona nocturna

El desvetllament d’una papallona nocturna

L’actriu Anna Sabaté dóna vida a una selecció de textos de l’autora que ha seleccionat el mateix director de l’espectacle, Eles Alavedra.

Anna Sabaté encarna Falena, que és com s’anomenen les papallones nocturnes. La paraula, en plural, és un dels títols que Virginia Woolf considerà per la seva obra Les ones. Falena, alter ego de Woolf, té una personalitat creada a partir de textos en què l’autora es dirigeix directament al lector, i se sent afí a la ironia d’Orlando, la sensibilitat de La senyora Dalloway, els compromisos de Tres guinees, els replantejaments d’Els anys, des d’Una cambra pròpia i en l’estat introspectiu que sembla procurar la remor de Les ones. L’obra s’havia pogut veure anteriorment en el marc d’Atrium Lab, en què el teatre proposa un espai per nous projectes d’artistes emergents.

SINOPSI

L’emoció és la protagonista de l’hora i mitja que dura el monòleg, en què la protagonista, en arribar a casa després d’un sopar, analitza la societat de l’època. L’autora desgrana les seves inquietuds i el seu esforç per mantenir-se honesta en l’ofici d’escriptora, fet que la duu a qüestionar-se la responsabilitat que ha d’assumir respecte a qüestions socials, des de reclamar un accés democràtic a l’ensenyament fins a plantejar-se com la poesia podria ser més quotidiana.

 

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • ignasi tomás lopez-doriga

    La nostra valoració al blog

    https://culturayalgomas.wordpress.com/2015/09/30/el-desvetllament-duna-papallona-nocturna-homenaje-a-virginia-woolf/

    30/09/2015
  • Una sòlida reflexió sobre la vida humana: les convencions socials, la il·lusió i la realitat, la literatura…, i la condició de l’home (i la dona, en aquest cas), en general. Un punyent cant al “vanitas vanitatum” de sorprenent actualitat, amb alguna pinzellada de paradís perdut. I tot, ben adobat, gràcies a una actriu que és capaç d’asseure’s al teu costat, mirar-te als ulls i preguntar-te: “Què ens fa sentir segurs?”.

    26/09/2015
Articles relacionats
La Sala Atrium i la Sala Hiroshima aposten per les noves autories internacionals

La Sala Atrium i la Sala Hiroshima aposten per les noves autories internacionals

16 setembre 2015

Les propostes internacionals destaquen en la programació que han presentat per aquest curs teatral la Sala Atrium i la Sala Hiroshima, dos espais que van néixer ja amb la intenció, […]

VIH, Virginia Woolf i la família a l’Atrium Lab

5 juny 2014

Del 4 de juny al 13 de juliol arriba a la Sala Atrium la tercera edició del cicle Atrium Lab amb la voluntat d’esdevenir un terratrèmol cultural a Barcelona i, […]