Carme Fortuny

Carme Fortuny

Carme Fortuny Actriu de teatre i televisió, Carme Fortuny té una extensíssima carrera amb més de 50 anys a la professió.

Des dels 18 anys es dedica professionalment al teatre. Es va formar a l’Institut del Teatre ia l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual i va formar part de la companyia d’aquesta darrera.

Entre les seves nombroses participacions en muntatges escènics apareixen títols com Plaça dels herois, de Thomas Bernhard (TNC, any 2000), Les tres germanes, d’Anton Txékhov (TNC, any 2005), Yerma, de Federico García Lorca (TNC, any 2005) ), El ventall de Lady Windermere, d’Oscar Wilde (TNC, any 2007) o La casa dels cors trencats, de George Bernard Shaw (TNC, any 2009). Recentment, ho hem vist a La resposta, de Brian Fiel, dirigida per Silvia Munt ia El Honor és nostre, Sr. Espriu!, amb textos de Salvador Espriu, amb direcció de Jordi Dodero i Ernest Serrahima.

En cinema ha treballat en llargmetratges com a Cartes d’amor d’una monja, dirigida per Jordi Grau, Soldados, dirigida per Alfonso Ungría, Ratas, dirigida per Martín Fernández, Tot sobre la meva mare, dirigida per Pedro Almodovar, Em dic Sara, de Dolors Payàs o la Costa errant, dirigida per Gustavo Fontán.

A la televisió ha participat a les sèries, Planeta imaginari, dirigida per Miquel Obiols, Tot un senyor, dirigida per Esteve Duran I 7 vides. També ha format part de les telenovel·les Nissaga de poder i El cor de la ciutat, sèrie de Josep Maria Benet i Jornet i Jordi Galcerán, I ha treballat a les pel·lícules per a televisió L’estratègia del cucut, dirigida per Silvia Quer, i Coses que passen , dirigida per Silvia Munt.

El 1979 va obtenir el premi Margarida Xirgu per La doble tardor de la mare bis i, el 2020, el premi honorífic ‘Anna Lizarán a la XXVI edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya.

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats