Tot el que necessites per anar al teatre

West Side Story. El Musical

West Side Story. El Musical

Després de l’èxit a Madrid s’estrena a Barcelona la versió original íntegra del musical West Side Story, de la mà de SOM Produce, productora de grans musicals com Billy Elliot, Priscilla o Cabaret, i coincidint amb el Centenari de Leonard Bernstein. Aquesta és la versió amb la qual aquest musical mític va debutar al Winter Garden Theatre (Broadway, 1957).

West Side Story és un dels musicals més importants i representatius del teatre universal. La partitura és de Leonard Bernstein i Stephen Sondheim, reconeguda com una de les millors en la història dels musicals. El text d’Arthur Laurens continua sent tan actual com el primer dia i les coreografies originals de Jerome Robbins ocupen un lloc d’honor en la llegenda del ball contemporani.

Sinopsi

West Side Story, Arthur Laurens transporta el Romeu i Julieta de Shakespeare a la ciutat de Nova York, on dos joves enamorats es veuen atrapats per l’enfrontament entre dues bandes de carrer, els “Americans” Jets i els Porto-riquenys Sharks. La seva lluita per sobreviure en un ambient d’odi, violència i prejudicis es transforma en una de les històries més emocionants, punyents, belles i rellevants del teatre musical.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Núria Grífol Guitart

  Ens ha agradat molt, és molt xulo deixar-se emportar pel clàssic de Broadway i emocionar-se amb els balls, cançons i música en directe de l’orquestra present en dos llocs de l’escenari.
  Preciosa, com sempre, però diferent de com la recordava, la meravellosa i colorida “Amèrica”, que aquesta sola escena ja paga la pena venir a veure l’obre. S’ha de fer esment especial al talent de tots els actors i sobretot a la veu sublim de la Talia del Val.

  17/02/2020
 • Maria

  L, espectacle m, ha agradat! Bé, els trossos que varem poder veure.
  La meva queixa es en concret al palco 7 als seients elevats de darrera,el preu molt elevat i amb una visibilitat quasi nula, si volen vendre aquest seients com a mínim s, haurien d, oferir a meitat de preu i especificant que hi ha mala visibilitat, després l, usuari ja triarà l, opció que li vagi més bé. Sincerament ens vam sentir estafats.

  16/02/2020
 • Belen

  Excelente escenografía. Creo que al ser una banda americana vs. una banda puertorriqueña mínimo se debería intentar imitar un acento centroamericano para mejor interpretación del personaje + transmitir a la audiencia mejor el contexto.

  08/02/2020
 • Raquel

  Magnífico todo. Un gran trabajo

  02/02/2020
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Una obra rodona en tots els sentits. El director, amb el material original de Robbins i la complicitat d’una companyia lliurada, aconsegueix que el muntatge tingui dinamisme i les coreografies volin contagioses a l’so de la música correctament dirigida per Gaby Goldman. Tot l’elenc d’actors, actrius, ballarins i ballarines demostren el seu gran talent actuant, ballant i cantant a la vegada. però per impressionant, l’escenografia. Aquest no és un petit espectacle, sinó que és una gran producció. En definitiva, un musical totalment recomanable a tots els amants dels musicals, però també a aquells espectadors que vulguin passar una molt bona estona al teatre. No dubteu en anar-hi i gaudir d’aquest gran musical. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2020/01/24/west-side-story/

  25/01/2020
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Después de ver la obra solo puedo decir: ESPECTACULAR!
  Llega a BCN uno de los musicales más icónicos de todos los tiempos y nos llega con una versión que recupera pro primera vez en nuestro país la versión original de Broadway!
  Algunos cambios he notado respecto a la película pero lo he disfrutado muchísimo!
  Las voces de los protagonistas espectaculares! La coreografías magistrales! La adaptación de las canciones al castellano o fabulosas! Me ha encantado!
  Atención a la gran escenografía! Al gran trabajo de vestuario, de iluminación y con una gran orquesta en directo!
  Por poner alguna pega (aunque para mi no ha sido un problema) comentar que la obra contiene varias palabrotas y una escena de violacion demasiado explícita para mí gusto para ser un musical donde había niños en platea…
  Por lo demás todo maravilloso!

  11/01/2020
 • miguel

  Maravillosa y espectacular esta version del musical con unos cantantes,bailarines y musicos que estan a la altura de las grandes producciones del west end.
  Mi proxima parada sera A chorus line y El medico.Espero que sigan respetando la musica en directo y no nos den gato por libre como tantas veces.Con este musical han demostrado que no es tan dificil mantener la musica en directo.Muchas gracias.

  04/01/2020
 • Raquel

  Me ha encantado, 100% recomendable. Increíbles interpretaciones y voces. Bailes maravillosos. Ideal para pasar un rato agradable y ameno. Además, hay que reconocer el gran papel de la orquesta en directo.

  29/12/2019
 • Nàyade

  Vam anar el 28 de Desembre amb les meves filles de 8 i 12 anys. Haig de dir que no és una obra gens adequada per nens a partir de 7 anys com indiquen, crec que hauria de ser una obra per més de 13. Hi ha molt insult, violència i una violació massa explícita. Per altra banda, la meva crítica com adulta és que, malgrat han volgut ser fidels al guió original, podrien haver fet certa aproximació a una visió menys mascista, cada espectador treurà les seves conclusions però a mi m’ha mancat aquest punt.

  29/12/2019
 • Javier
  Javier

  WEST SIDE STORY I EL TEST DE BECHDEL. Estem davant d’un clàssic i supera folgadament les expectatives. Conec totes les melodies instrumentals i vocals, ja que el CD sonava sovint al meu cotxe fa anys. I la versió de Barcelona és fidel i emocionant, amb algunes variacions respecte a la versió filmada que després he comprovat que eren les originals a la versió teatral del 1957.

  Això és, el famosíssim tema “Amèrica” no és un ball de rèpliques i contrarrèpliques entre homes i dones, sinó que aquí només intervenen dones. I amb aquesta diferència, l’obra passa el Test de Bechdel i la pel·lícula no. Aquest test valora la representativitat de les dones en una obra i exigeix que dues d’elles parlin entre si de temes no relacionats amb homes. Touché, en una obra del 1957.

  També difereix de la pel·lícula la ubicació de “Cool” i de “Officer Krupke”, amb la sorprenent situació que la segona part, en mig del drama, acumula els dos únics números humorístics. Pur Shakespeare, humor i drama, en una decisió també de 1957.

  Aquest Romeo i Julieta segueix captivant-nos pels seus valors clàssics: amor a primera vista, prejudicis, complicitats, morts, la traició justificada d’un dels personatges…

  Per cert, vaig anar al teatre en família i amb una nena de 10 anys, que jo considero molt intel·ligent. La funció no està recomanda per menors de 12: es diuen paraulotes (però també es diuen al carrer) i hi ha l’escena de la humiliació, tocaments i intent d’abús d’Anita. Aquesta ens permet, un cop acabada la funció a la cafeteria, que treiem el tema amb la joveneta i parlem de què els abusos són tota forma de faltar el respecte a les dones.

  Una funció, doncs, educativa. I passa el test de Bechdel. I de 1957.

  24/12/2019
Articles relacionats
‘West Side Story’ manté viva la flama de Romeu i Julieta

‘West Side Story’ manté viva la flama de Romeu i Julieta

12 novembre 2019

El Teatre Tívoli acull aquesta temporada tot un clàssic del teatre musical com és West Side Story. Una producció de SOM, considerada com una de les productores més potents del […]

De Hollywood a Broadway i viceversa: Una font d’inspiració

De Hollywood a Broadway i viceversa: Una font d’inspiració

9 desembre 2021

Que el teatre musical sempre ha buscat font d’inspiració externa és una certesa des dels seus orígens, quan als anys 30 els musicals de Broadway van deixar de ser un […]

A quin actor català ha felicitat Stephen Sondheim?

1 juny 2020

Sols uns poques persones esdevenen referents indiscutibles d’un sector com ho és Stephen Sondheim al teatre musical. El prolífic compositor i lletrista estatunidenc va complir 90 anys el passat 22 […]

Grup Balañá llança el primer abonament per a musicals de Barcelona

Grup Balañá llança el primer abonament per a musicals de Barcelona

24 juliol 2019

Barcelona es prepara per rebre una gran pluja de musicals internacionals de gran èxit. Si la temporada que deixem enrere ha vingut marcada pel succés majúscul de propostes com La Jaula de las Locas o […]