A quin actor català ha felicitat Stephen Sondheim?

Andreu Rami

Sols uns poques persones esdevenen referents indiscutibles d’un sector com ho és Stephen Sondheim al teatre musical. El prolífic compositor i lletrista estatunidenc va complir 90 anys el passat 22 de març, enmig de la pandèmia mundial per la COVID-19 que el va obligar a tancar els Stephen Sondheim Theater de Broadway i Londres, dels quals n’és propietari.

Sondheim és admirat arreu del món per reinventar el teatre musical americà, un gènere en el qual ha fet història amb peces com Sweeney Todd, A Funny Thing Happened on the Way to the ForumCompanyFollies, Into the Woods, A Little Night Music, o Sunday in the Park with George. També destaca la seva feina com a lletrista en títols com West Side Story i Gypsy.

West Side Story s’ha pogut veure aquesta temporada al Teatre Tívoli de Barcelona. El proper 20 de desembre s’estrenarà un remake cinematogràfic dirigit per Steven Spielberg.

Per animar el confinament, l’actor català Xavi Duch ha penjat a les xarxes una divertida interpretació d’A little Priest, del musical Sweeney Todd. L’actor d’SPAMALOT, Tick Tick… Boom, Sugar o Impro Side Story interpreta a la peculiar parella formada per Sweeney Todd i Mrs. Lovett, en la cançó on la veïna pastissera suggereix al barber diabòlic de fer empanades amb la carn dels clients assassinats a la barberia de Fleet Street.

El vídeo ha enamorat a Stephen Sondheim, qui ha fet arribar una nota a Xavi Duch amb una felicitació:How terrific! Thank you so much! Please, convey my admiration to Mr. Duch.” (“Què fantàstic! Moltes gràcies! Siusplau, transmeteu la meva admiració al Sr. Duch”).

L’actor, s’ha alegrat a les xarxes socials anunciant que “ja es podia morir tranquil” i que ja sap què posar al seu epitafi.

[Recupera al nostre Instagram A Little Sunday Music, Festival de Teatre Musical Confinat amb què Teatre Barcelona i TeatroMadrid vam commemorar el 90è aniversari d’Stephen Sondheim, on també hi va participar Xavi Duch.]

 

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!