‘West Side Story’ manté viva la flama de Romeu i Julieta

Redacció

El Teatre Tívoli acull aquesta temporada tot un clàssic del teatre musical com és West Side Story. Una producció de SOM, considerada com una de les productores més potents del nostre país quant al gènere de teatre musical gràcies a l’èxit aconseguit per Billy Elliot, presenta ara pel públic català aquest musical que ens arriba des de Madrid. Segons va comentar Juan José Rivero, un dels cinc caps de SOM, “és la primera vegada que s’ha representat West Side Story en castellà en la seva versió original i integra tal com es va estrenar a Broadway en 1957”.

El retorn d’aquesta peça clau del musical modern, creada per Jerome Robbins, amb llibret d’Arthur Laurents, música de Leonard Bernstein i lletres de Stephen Sondheim, està dirigida per l’argentí Federico Barrios “Com a aposta d’una nova generació de creadors que garanteixen el futur del teatre musical a Espanya”, diu Rivero. Al costat de Barrios, qui a més de ser responsable de la direcció artística ho és també de la coreogràfica, es troba Gaby Goldman com a director musical, ja ho va ser de Billy Elliot, on va treballar al costat de David Serrano qui ara signa l’adaptació al castellà, tant del llibret com de les lletres, d’aquest muntatge. Una història que s’inspira en Romeu i Julieta i que posa de manifest l’actualitat dels temes que toca, en l’època en la qual Shakespeare la va escriure, fa 61 anys quan es va estrenar el musical o ara a l’actualitat, és el mateix Montescos o Capuletos que ‘Jets’ o ‘Sharks’ o el nom que vulguem posar-li als bàndols enfrontats, la immigració, la diferència de classes, els prejudicis, el masclisme, les diferències de gènere o la xenofòbia segueixen igual de latents.

SOM Produce, la productora darrere l’èxit de grans musicals

L’estrena d’aquesta versió de West Side Story ha coincidit amb dues celebracions, la del cinquè aniversari de SOM com a productora, que ja compte a la seva trajectòria amb muntatges com a Sonrisas y LágrimasPriscilla, reina del desiertoCabaretBilly Elliot, i un aniversari molt especial per a tots els amants del teatre musical i de la música en general: El centenari del naixement de Leonard Bernstein.

Van ser prop de dos mil els aspirants que es van presentar en les audicions per a formar part d’aquesta producció, dels quals 36 conformen finalment l’elenc que, al costat de la vintena de músics dirigits pel mestre Goldman, aixequen la que, segons van comentar a la roda de premsa de Madrid, és la producció més gran de West Side Story que s’ha posat en escena.

Talía del Val (Les Miserables, La Bella y la Bestia) i Javier Ariano (La Joven Compañía, Proyecto Zarza) són els dos encarregats titulars de donar vida a María i Tony, la parella d’enamorats protagonista d’aquesta història que, a causa de les exigències vocals de la partitura, alternaran paper amb Ana San Martín (Mar i Cel, Scaramouche) i Jan Forrellat (Per sobre de totes els cuses, El Llibertí). A destacar també a Oriol Anglada i Víctor González com a líders dels Sharks i els Jets, respectivament, o Silvia Álvarez com Anita. Un elenc que a més compta amb noms ja consolidats com els d’Enrique R. del Portal, Armando Pita o Carlos Seguí.

Tres mesos de treball, assajos i tallers, tant de dansa com de cant o d’interpretació, posen de manifest l’empeny d’aquesta producció per complir amb l’excel·lència exigida per a un clàssic com aquest, que arriba a Barcelona avalat a més per tota una temporada d’èxit a Madrid.

Text: José Antonio Alba / Iván F. Mula

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Bergman o com viure envoltat de dimonis

Bergman o com viure envoltat de dimonis

La baronessa Karen Blixen va prometre l’ànima al diable a canvi de convertir tot el que visqués en una història. D’aquell pacte van néixer títols com Memòries d’Àfrica o El […]

Comentaris
 • Gemma Alapont

  Al Winter Garden Theatre

  Respondre
  10/01/2020
 • Francesca Pociello

  Espero poguer disfrutar del espectacle!!!

  Respondre
  25/11/2019
Enllaç copiat!