Tot el que necessites per anar al teatre

L'alegria

L'alegria

Marilia Samper presenta amb L’alegria una reflexió sobre la precarietat i la pobresa que ens envolta i que es troba molt més a prop del que creiem. Una realitat crua que l’autora reflecteix sense llàgrimes, sense sentimentalisme, centrant-se en la capacitat de lluita de l’ésser humà. Amb alegria.

Sinopsi

Extraradi d’una ciutat. Barri obrer d’habitatges barats de protecció oficial. Una zona pobra, degradada i oblidada per on no voldríem passar. La Júlia hi viu de lloguer amb el seu fill Eli, que té paràlisi cerebral. L’Eli té 20 anys i no parla, no pot caminar i veu passar els dies, un darrere l’altre, a la seva cadira de rodes. Però l’Eli pot somriure, i també sap acariciar. La Júlia el cria amb tendresa i atenció, sense laments, amb alegria. Una dona sense estudis ni recursos, que treballa fins esllomar-se per poder viure en condicions mínimes, que no són les adequades per a algú com l’Eli.

El noi ha crescut, i la Júlia té una hèrnia que no li permet carregar-lo en braços, com feia sempre, per poder baixar amb ell els nou esglaons de l’entrada i portar-lo al carrer. Així que ja no surt de casa. La Júlia està obstinada a resoldre aquesta situació fent construir una rampa per la qual poder baixar la cadira de rodes del seu fill.

Una simple rampa pot resultar una empresa impossible quan totes les condicions són desfavorables i si la seva consecució depèn de la voluntat i de la bondat dels altres.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  un espectacle que ens interpel·la i ens emociona a força de veritats amagades en les pauses i en direccions d’actors acuradíssimes que ens deixen l’ànima contracturada. Una proposta que ha superat amb escreix les meves expectatives. Doneu-vos una alegria i aneu a veure-la. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2017/11/10/lalegria/

  27/12/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Como hacer una obra de denuncia social sin caer en la lágrima fácil.
  Alegria de Marilia Samper emociona, consigue que empaticemos con los personajes que vivíamos sus desgracias como nuestras y consigue que nos convirtamos en esa madre que lucha con unas y dientes por conseguir que su hijo con parálisis cerebral tenga una vida un poquito mejor. Una vida más digna!
  Bravo por Lluïsa Castell y Alejandro Bordanove porque porque sencillamente están magníficos.
  Y Bravo por la iluminación de la obra. Me ha encantado!!

  09/11/2017
 • Mari Carmen

  Muy recomendable. Aunque el tema es triste, pero su enfoque no. Con frases que te hace reflexionar

  15/10/2017
 • Maria Carmen AC
  Maria Carmen AC

  La Marilia Samper ha escrit un text rodó, els actors estàn fantástics, tots, però cal remarcar l’Alejandro Bordanove, i l’escenografia, la llum, el so, tot fa que ens sentim partíceps de la història i les emocions que mostra l’Alegria. S’ha de veure!

  13/10/2017
Articles relacionats
La Sala Beckett crea un servei d’acollida d’infants durant la representació

La Sala Beckett crea un servei d’acollida d’infants durant la representació

18 desembre 2018

Pares i mares amb fills i filles petits, ja podeu anar a teatre! Durant les funcions del diumenge a la tarda, la Sala Beckett ofereix un servei d’acollida de nenes […]

La Sala Beckett reestrena per Nadal ‘Pluja’ i ‘L’alegria’

La Sala Beckett reestrena per Nadal ‘Pluja’ i ‘L’alegria’

6 desembre 2018

Durant aquest Nadal, la Sala Beckett aposta per recuperar dos espectacles que van tenir una molt bona acollida en el seu moment i que, potser, molts espectadors encara tenen pendent veure. […]

Andrés Lima dirigirà ‘El chico de la última fila’ amb Sergi López a la Sala Beckett

Andrés Lima dirigirà ‘El chico de la última fila’ amb Sergi López a la Sala Beckett

18 juny 2018

Andrés Lima formarà part de la programació de la nova temporada de la Sala Beckett dirigint a Sergi López a El chico de la última fila de Juan Mayorga. Serà […]