La Sala Beckett reestrena per Nadal ‘Pluja’ i ‘L’alegria’

Redacció

Durant aquest Nadal, la Sala Beckett aposta per recuperar dos espectacles que van tenir una molt bona acollida en el seu moment i que, potser, molts espectadors encara tenen pendent veure. Es tracta de L’alegria de Marilia Samper i Pluja de Guillem Albà i Clara Peya.

De la mà de Clara Peya i Guillem Albà, torna Pluja, un espectacle sobre la vulnerabilitat  que va ser nominat als Premis Max 2017. La peça compta amb un component musical i un altre de teatre visual i gestual que diverteix, sorprèn i emociona.

El muntatge neix de l’amistat entre els dos intèrprets que han unit la música creada especialment per a l’ocasió de Clara Peya i el teatre visual, titelles i el gest del clown Guillem Albà per oferir un viatge poètic, màgic i amb tocs d’humor. Pluja aposta per un públic reduït que envolta l’escena i que podrà apreciar des de la proximitat el talent d’aquests dos grans artistes. Es tracta d’un treball excepcionalment íntim i proper que ens parla de com, a vegades, ens sentim petits.

També torna L’alegria, un espectacle que es va estrenar a la sala la tardor de l’any passat. A l’obra, la directora i dramaturga Marilia Samper fa una reflexió sobre la precarietat i la pobresa que ens envolta i que es troba molt més a prop del que creiem. Una realitat crua que l’autora reflecteix sense llàgrimes, sense sentimentalisme, centrant-se en la capacitat de lluita de l’ésser humà. Amb alegria.

Protagonitzada Lluïsa Castell i Alejandro Bordanove (nominat als Premis Teatre Barcelona i als Premis Butaca per aquesta interpretació), la proposta explica la història de la Júlia, una dona que viu de lloguer amb el seu fill Eli, que té paràlisi cerebral, en un barri obrer. La simple proposta de construir una rampa a l’entrada del seu edifici perquè el noi pugui sortir de casa es convertirà en una empresa impossible que l’enfrontarà al seu insolidari veïnat.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

El Messies de Georg Friedrich Händel és probablement l’oratori més popular que existeix. És habitual que pels volts de Nadal se’n facin representacions diverses arreu, sovint en format participatiu, fet […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!