El musical d’èxit ‘Guillermotta’ torna a la cartellera del Teatre Condal

Ruben Garcia

Guillermotta torna a la cartellera teatral després de la seva temporada d’estrena a la Sala Atrium, on es va estar entre novembre i desembre de 2021. L’obra es podrà veure al Teatre Condal durant 3 úniques funcions: 19 i 26 d’abril i 3 de maig.

Guillermotta és un alter ego molt particular de la Guillermina Motta, encarnat per l’actor i cantant Jordi Vidal, que interpreta alguns dels temes essencials de la trajectòria de l’artista barcelonina. “Guillermina Motta és, per a mi, l’artista més íntegra, més genuïna que ha donat aquest país”, explica l’actor: “Segurament, una figura com ella, en altres països estaria més reconeguda i tindria més musicals”.

Escrit i dirigit per Jordi Prat i Coll, Guillermotta és un íntim concert escenificat on no faltarà la ironia, la sensibilitat, el compromís o la poesia que tant caràcter donaven a les actuacions d’aquesta artista. “Ens hem posat la perruca per a ser ella, per esdevenir vedettes menjamascles i també elegants chansonieres”, comenta Prat i Coll: “Ho hem fet perquè ens estimem la seva música, les lletres que mouen aquesta música i sobretot l’ànima que les va unir”. La veterana artista, que es va retirar de la vida social l’any 2002 i es dona poc als homenatges, ha vist l’espectacle dues vegades i ha donat la seva ‘benedicció’.

Cornudella, Prat i Coll i Vidal, els tres Jordis de ‘Guillermota’

A escena, l’actor Jordi Vidal s’acompanya del piano de Jordi Cornudella, qui assumeix també la direcció musical, per fer un íntim retrat d’aquesta compositora, lletrista, adaptadora o cupletista que, a part de popularitzar temes com Lily Pantera o la famosíssima cançó Remena nena, ha cantat temes de la chanson française o ha musicat poemes de Salvat-Papasseit, Carner o Sagarra. “Malgrat la visió més frívola que tenim d’ella durant els 80, la Guillermina té una part més profunda que connecta amb els sentiments, i això també ho hem volgut traslladar a l’espectacle”, explica Vidal, qui va rebre aquest any el Premi de la Crítica al Millor Actor de Musicals per aquest mateix espectacle. “És un espectacle fet amb molt d’amor i sobretot amb molt de respecte cap al repertori d’una dona extraordinària”, afegeix el director: “Una dona que va fer de la frivolitat anècdota i de la tristesa categoria, que ha sabut navegar per aquest país aportant intel·ligència, gust, murrieria, ironia i sobretot coherència i estima per tot un patrimoni cultural”.

Amb Guillermotta, Vidal tanca una trilogia que va començar l’any 2005 amb un muntatge dedicat a Ovidi Montllor i l’any 2011 amb un homenatge a Jacques Brel, i ara toca Guillermina Motta, molt amiga del primer i que va cantar en català moltes cançons del segon.

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari