Tot el que necessites per anar al teatre

T de Teatre: Cançó per tornar a casa

T de Teatre: Cançó per tornar a casa

Què passa quan es retroben tres “ex actrius” unides per l’èxit i separades pel fracàs? I què passa si en el seu camí es creua un hipnotitzador que fuig de la justícia i que assumeix davant d’elles la falsa identitat d’un dramaturg escocès? T de Teatre, una de les companyies teatrals més populars del país, s’uneix a l’autora i directora Denise Despeyroux per protagonitzar Cançó per tornar a casa, una fantasiosa proposta amb humor i pinzellades de drama.

Sinopsi

Renata, en plena crisi existencial, enreda la Rita i la Greta perquè la vagin a veure al vell casalot heretat de la seva mare en un remot poble català. Vint-i-sis anys enrere, totes tres van ser responsables del primer gran èxit del dramaturg escocès Malcolm Logan; ara no són res. Però el destí vol que, mentre es produeix aquest retrobament, coincideixin dos fets més. D’una banda, el dramaturg cèlebre, que ha estat sempre un llop estepari que fuig de la societat, decideix retirar-se en el cim de la carrera per a anar-se a viure al bosc. D’altra banda, Jonás, hipnotitzador expert, acaba de viure, amb la seva ajudant Valentina, un succés tràgic que el manté pendent d’un judici. Quan les tres amigues i els dos fugitius coincideixin a la taverna del poble, Renata no tindrà cap mena de dubte: aquest home de semblant turmentat és en Malcolm Logan i cal convèncer-lo que escrigui per a elles el seu últim i definitiu èxit. Per la seva banda, Jonás, en plena crisi d’identitat, no deixarà passar aquesta oportunitat de convertir-se en el cèlebre i enigmàtic geni.

Denise Despeyroux i T de Teatre

Denise Despeyroux és una autora, directora d’escena, actriu, docent i guionista amb quinze obres estrenades a sales de Madrid, Barcelona, Buenos Aires i Montevideo. Títols com La RealidadCarne vivaLos dramáticos orígenes de las galaxias espirales i Un tercer lugar han aconseguit que se la reconegui com una de les veus més singulars i interessants de la dramatúrgia espanyola contemporània. Ara signa Cançó per tornar a casa, la nova producció de les T de Teatre.
La companyia, amb una trajectòria de gairebé trenta anys i més d’un milió d’espectadors, ha creat onze espectacles que van de Petits contes misògins a Com pot ser que t’estimi tant, Delicades (Grec, 2010), Premis i càstigs (Grec, 2015) o E.V.A.(Grec, 2017). Han treballat amb alguns dels autors i directors més interessants de l’escena contemporània, entre els quals Alfredo Sanzol, Ciro Zorzoli, Javier Daulte o Julio Manrique.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Gràcies al concurs de Teatre Barcelona la meva mare i jo vam poder gaudir de la nova proposta de T de Teatre.

  L’obra combina comèdia, drama, embolics… T’atrapa la trama i no vols que acabi. Es nota el treball de tots els professionals que hi treballen a l’obra: l’escenografia sencilla però que aporta sentit, l’acting de les actrius i l’actor, la direcció… Va ser magnífic i molt enriquidor.

  Ja ho hem recomanat a tothom del nostre entorn!!

  08/07/2019
 • Victòria Oliveros Layola

  Una obra que toca diferents gèneres: comèdia, drama, surrealisme, confusió… Un joc de mentides i d’ identitats amb uns personatges tant autèntics com humans. Una obra plena d’escenes còmiques molt divertides que estan carregades de surrealisme Les escenes hipnòtiques són també molt divertides. Les actrius i protagonistes fan les interpretacions a què ens tenen acostumats, juntament amb Jordi Rico que les complementa molt bé.
  En definitiva, una comèdia divertida i original que està bé per passar una bona estona. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/07/04/canco-per-tornar-a-casa/

  07/07/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  La nueva propuesta de las T de Teatre no me ha dejado claro si es un drama o una comedia. Supongo que es una comedia con algunas gotitas de drama.

  3 actrices de teatro que saborearon la mieles del éxito para luego saborear la agridulce derrota se reúnen después de 26 años. Su amistad no acabó del todo bien. Y ahora tendrán que resolver las cuentas pendientes entre ellas.
  Y en medio de todo esto entrará un hipnotizador en escena que dará la vuelta a todo!!

  Me lo he pasado muy bien porque disfruto mucho con las obras de esta compañía. Sus actrices me caen en gracia y salgo contento de sus producciones.
  En este caso el argumento se me ha hecho un poco bola y no me acababa de cuadrar. Cosas que me han parecido inconexas y situaciones sin explicar. No me ha acabado de convencer.
  Tampoco ha ayudado mucho que el aire acondicionado de la Beckett estuviera a todo trapo y que pareciera que estábamos en el Ártico.

  03/07/2019
 • Interesant argument i bona interpretació.

  01/07/2019
 • Ahir vaig poder gaudir de l’assaig general abans de l’estrena gràcies al concurs de Teatre Barcelona. L’obra és més aviat un drama però té els tocs d’humor característics de la companyia T de Teatre, hi ha gent que es fa un fart de riure però no és una comèdia! Les quatre actrius fan les interpretacions a què ens tenen acostumats i Jordi Rico les complementa molt bé. Vaig passar una molt bona estona.

  Porteu alguna peça de roba per evitar congelar-vos amb l’aire condicionat tan fort que hi ha a la Sala Beckett.

  Un cop més, gràcies Teatre Barcelona.

  Anna

  01/07/2019
Articles relacionats
T de Teatre: “Fer aquesta obra és com tornar a casa”

T de Teatre: “Fer aquesta obra és com tornar a casa”

20 juny 2019

Per Rubén Garcia / @RuGarciaE Carme Pla (CP), Mamen Duch (MD), Àgata Roca (AR), i Marta Pérez (MP) són, des del 1991, T de Teatre. I, 28 anys després del […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]