Tot el que necessites per anar al teatre

Mammón

Mammón

La crisi ha posat de moda que parlem més de diners. Però ho fem realment? Quina relació tenim amb els diners? Quin valor els donem en el nostre dia a dia? En som esclaus o són sovint l’excusa per convertir-nos-hi? Els diners són potser el nostre últim tabú?

Per mirar de trencar-lo, hem demanat a cinc creadors, Nao Albet, Marcel Borràs, Iván Morales, David Selvas i Victòria Szpunberg, que facin tres propostes sota el mateix signe: estem disposats a fer-ho tot pels diners?

TRILOGÍA: TOT PELS DINERS

Amb Mammón, Cleòpatra i L’onzena plaga fem el mapa d’on són els límits íntims d’allò que estem disposats a fer per diners. La cultura, l’entorn social i la vida de parella articulen temàticament els tres espectacles, units pel fil conductor d’un dels personatges, Dylan Bravo. Es presentaran consecutivament de l’abril al juny a l’Espai Lliure. Un projecte en coproducció del Teatre Lliure i La Brutal.

 

SINOPSI

“Disputes d’odi i de sang tot anhelant supremacia, tots morts jaureu al fang quan el sol acomiadi el dia.”
Prop de l’antiga Khalpe (l’actual Alep), al bell mig d’una vall plena de coves a vessar de pedres precioses, tres famílies conviuen en harmonia, admirant la bellesa natural d’aquests minerals tal com els nens contemplen el caminar d’un cavall: sense voler dominar-ne cap petjada. Però amb l’arribada d’un home misteriós, la pau és alterada i apareixen odis i rancúnies entre els hereus de cada família.
Mammó, que en arameu significa «riquesa» i en hebreu «tresor», és per als cristians el dimoni de l’avarícia i era pels fenicis el Déu de la bonança. El relat mitològic d’aquesta figura ens servirà per abordar la qüestió de la Síria actual, un país immers en una de les guerres més cruels del nostre segle.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Estic d’acord amb les lloances a l’obra però vull fer un retret :
  No em sembla bé que s’utilitzi el nom i la figura del “cantautor”, que no vull repetir. en benefici de l’espectacle i sense el consentiment explícit de la família.
  Va ser una bona persona que va fer feliços a molts nens i entre ells molts discapacitats i no hi ha cap raó perquè us n’enfoteu. Persones com ell ens en caldrien moltes per contrarrestar als Mammons que ens envolten.

  28/04/2015
 • La veritat és que no vaig poder gaudir gaire de l’obra i la veritat és que em sap greu perquè els muntatges d’en Nao Albert i en Marcel Borrás m’agraden molt. En primer lloc, al meu darrera hi havia algú ( un actor molt conegut) que escoltava un programa de ràdio i segon per les rialles sense sentit d’alguns “amics” dels actors, que reien quan tocava i quan no tocava.
  Penso que de vegades “els amics” fan més mal que be d’anar a veure a alguns companys.

  13/04/2015
Articles relacionats
‘Tot pels diners’: tres obres, un personatge comú i cinc autors

‘Tot pels diners’: tres obres, un personatge comú i cinc autors

7 abril 2015

El Teatre Lliure presenta el cicle Tot pels diners, on Marcel Borràs i Nao Albet dirigeixen Mammón, Ivan Morales Cleòpatra i David Selvas L’onzena plaga. Teatre Lliure, dimarts al matí. […]