Tot el que necessites per anar al teatre

La Rambla de les Floristes

La Rambla de les Floristes

Jordi Prat i Coll dirigeix a Rosa Boladeras, entre altres, a La Rambla de les Floristes de Josep Maria de Segarra, a escena hi veuràs noms com Clara Altarriba, Rosa Boladeras, Marina Gatell o Jacob Torres, entre molts i moltes altres.

Sinopsi

La Rambla de les Floristes és un clàssic del teatre català en el qual ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. Per una banda, l’estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l’Estat Català. Per una altra banda, l’obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi a les tres dècades del regnat d’Isabel II.

A La Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Me gusta el teatro clásico, me gustan las historias sencillas, me gusta el color y los homenajes a mi ciudad. Era imposible que no me gustara La rambla de les Floristes. Un homenaje a Les Rambles y sobretodo a esas floristas que día tras días vendían sus flores con una sonrisa. No todo era felicidad, pasaban penurias, frio y precarias situaciones económicas pero ahí estaban siempre. Hasta ahora… que prácticamente han desaparecido…
  La obra me ha parecido fantástica! Un equipo entregado en la que resalta sin duda la gran protagonista Rosa Boladeras! Un aplauso muy grande para todos ellos!
  Una bonita escenografía, un buen apartado sonoro y unas pocas canciones que ponen los pelos de punta. MARAVILLOSO!
  Quizás y por poner una pega no me ha gustado demasiado las coreografías entre actos para movilizar la escenografía. Me sacaba de la propuesta clásica y no me ha acabado de gustar.

  ÉXITO DEL TNC asegurado!

  16/11/2019
 • Victòria Oliveros Layola

  Extraordinari inici de temporada a la Sala Gran. Una oda a la Rambla, poètica i tendra, sense el punt canalla de Canprosa però amb picades d’ullet a l’actualitat. Els versos de Sagarra, perfectes, la producció, brillant, i uns actors formidables, amb una Rosa Boladeras en estat de gràcia que fa història portant el pes de l’obra. La seva interpretació es extraordinària i ens mostra una Antònia barroera i descarada, però també fràgil i delicada. Agradable i eixerida, però amb espines. Igual que les roses que malda per vendre. Visca el teatre. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/10/18/la-rambla-de-les-floristes/

  25/10/2019
 • Una actuació per part dels actors i actrius de 10. Bona producció, escenografia i llums, així com la manera triada per mostrar el context social de l’època i fer-nos endinsar com espectadores a dins de les rambles. L’única cosa que m’ha fallat és l’intent de modernització de l’obra, com si no es confiés prou amb el text, que han hagut d’afegir punts “divertits” per captar el públic, quan el que feia era distreure.

  10/10/2019
Articles relacionats
‘La Rambla de les Floristes’ triomfa als Premis TeatreBarcelona 2020

‘La Rambla de les Floristes’ triomfa als Premis TeatreBarcelona 2020

16 setembre 2020

‘La Rambla de les floristes’ – Teatre Nacional de Catalunya – (c) May Circus La Rambla de les Floristes és la gran guanyadora de la tercera edició dels Premis Teatre Barcelona, els guardons […]

Jordi Prat i Coll dirigeix ‘La Rambla de les Floristes’, un retrat de la societat catalana al TNC

Jordi Prat i Coll dirigeix ‘La Rambla de les Floristes’, un retrat de la societat catalana al TNC

8 octubre 2019

Jordi Prat i Coll dirigeix La Rambla de les Floristes de Josep Maria de Sagarra, un retrat de la societat catalana a partir d’un dels seus grans símbols, la Rambla de […]