Jordi Prat i Coll dirigeix ‘La Rambla de les Floristes’, un retrat de la societat catalana al TNC

Redacció

Jordi Prat i Coll dirigeix La Rambla de les Floristes de Josep Maria de Sagarra, un retrat de la societat catalana a partir d’un dels seus grans símbols, la Rambla de Barcelona, al Teatre Nacional de Catalunya. L’espectacle és la primera estrena de la Temporada 2019-2020 del TNC i es podrà veure del 10 d’octubre al 24 de novembre a la Sala Gran.

Es tracta d’una producció del Teatre Nacional de Catalunya que compta amb 14 intèrprets damunt de l’escenari, que a més sortirà de gira durant el 2020. En el moment de publicar aquest article, ja hi ha confirmades 21 funcions per 20 poblacions de Catalunya i Balears.

Segons l’han definit a la roda de premsa, és un retrat de la societat catalana a partir d’un dels seus grans símbols, la Rambla de Barcelona. A la Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

D’aquesta manera, presenten un clàssic del teatre català en què ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. Per una banda, l’estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l’Estat Català. Per una altra banda, l’obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi a les tres dècades del regnat d’Isabel II.

Articles relacionats

Barcelona s’omple de Nadal

Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat acolliran el Barcelona Festival de Nadal. Una programació per a tot tipus de públics on les arts escèniques es […]

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!