Les millors obres per portar la mare al teatre

Redacció

Aquest diumenge, 7 de maig, se celebra el Dia de la Mare. Què millor que comprar-li unes entrades per al teatre i passar una estona junts? Us recomanem algunes obres que segur que li agradaran.

EL SERGI LÓPEZ MÉS CÒMIC

Que Sergi López és un gran actor ja ho sabem. Però potser molts estem acostumats a veure’l, únicament, a través de la gran pantalla. Non solum no només és una magnífica oportunitat per veure’l en la distància curta que ofereix el teatre, sinó que a més a més és una peça rodona i extraordinàriament divertida que mostra el Sergi López més còmic en una peça de teatre de l’absurd plena d’ironia.

UN LORCA BAILAOR

És sens dubte un dels espectacles del moment. Aplaudit pel públic i la crítica, Pep Tosar s’apropa al món interior de Federico García Lorca en un viatge sorprenent i formidable pels paisatges de Castella i Andalusia. Una biografia sonora i visual. Una guia per entendre millor al poeta que va cantar a la vida i a la mort amb la mateixa intensitat.

LLUÍS HOMAR ÉS EL MAL, RICARD III

Xavier Albertí i Lluís Homar ja criden als quatre vents que són una parella de fet. Professional. Després de l’èxit d’El professor Bernhardi, ara opten per una de les obres de Shakespeare. Homar es posa a la pell del rei més controvertit entre tots els grans personatges creats pel monstre de Stratford, per protagonitzar aquest magnètic viatge al fons de l’ànima humana i al dolor que poden causar les dificultats d’acceptar la pròpia identitat.

BOSCOS, UN NOU ÈXIT DE LA PERLA I MOUAWAD

Després de l’enamorament del públic barceloní amb Wajdi Mouawad, l’autor d’Incendis, Cels i Litoral, ara arriba, per fi, l’última de les obres de la tetralogia La sang de les promeses, Boscos. Un text colpidor i poètic que reflexiona sobre les guerres i la història d’Europa dirigit per Oriol Broggi en un indret únic com és la Biblioteca de Catalunya.

IVÀNOV, EL TXÈKHOV DE RIGOLA

Àlex Rigola pot agradar, o no. Però de ben segur que no deixa indiferent. Com no ho fa la seva versió d’aquest Txèkhov on els actors vesteixen la seva roba i conserven el seu nom dalt de l’escenari. Ivànov és la història d’un home atrapat entre la fi d’un món i la por de viure. Sol, desagradat de tot i de tothom, antipàtic i lúcid. La primera peça ‘major’ de Txékhov, el primer Txékhov de Rigola.

MACHI CONVERTIDA EN MONJA COPISTA

Carmen Machi sedueix, un cop més, el públic barceloní amb la seva interpretació d’una monja copista que rep l’encàrrec de reproduir Las Meninas de Velázquez. La autora de las meninas és una comèdia distòpica en la qual amb humor corrosiu s’aborden qüestions com ara el creixent abandonament per part de la societat de tot interès per qualsevol disciplina artística o humanística.

MÉS BROSSA, SIUSPLAU!

Costa moltíssim veure obres de Joan Brossa als escenaris i aquesta ja seria una bona raó per anar a veure Diumenge, un retrat particular d’un matrimoni convencional i burgès dels anys seixanta, a La Seca. Però hi ha moltíssimes més raons: des d’una direcció intel·ligent i fresca a unes interpretacions absolutament fabuloses d’Àngels Bassas, Àlex Casanovas i Abel Folk, a més d’una selecció musical que farà cantar més d’un.

TRES ANIVERSARIS, MOLTS FRACASSOS

Joan Negrié ha picat pedra com ningú fins que ha aconseguit que Els tres aniversaris arribi a La Villarroel gràcies a la producció de quatre sales repartides pel territori (Valls, Reus, Tarragona i Salt). Una obra de l’alemanya Rebekka Kricheldorf que beu de l’obra de Txèkhov per submergir-nos en el dolor d’uns personatges que se saben fracassats en el terreny personal i social.

UN MUSICAL AMB GRANS ACTRIUS DE TELEVISIÓ

Drac Pack és un viatge teatral i musical amb aroma al Hollywood dels anys 50 “dolçament fosc, amb molt de dolor, amb molta ànima, amb molts somriures i sobretot amb molt de jazz i swing” que ens parla “del preu que has de pagar per veure complir els teus somnis”. Amb un repartiment format per Najwa Nimri, Alba Flores, que viuen un moment de gran èxit després d’interpretar les dolentes de la sèrie Vis a visKimberley Tell, Anna Castillo i dos músics en directe, Gonzalo Maestre i Marcos Sánchez.

UN GRAN DILLUNS PER ALS GRANS FANS DELS MUSICALS

I encara més musicals. Ja fa dues temporades, el Teatre Eòlia va encetar el cicle de concerts #MondayMonday, inspirat exclusivament en el món dels musicals. Un cicle que ens apropa a aquelles peces que normalment hem escoltat sempre als grans escenaris a de la mà de les veus més conegudes del panorama català. Ara el #MondayMonday creix i es converteix en #BigMonday al Teatre Poliorama amb les veus més rellevants que han participat en els inicis del cicle: Arnau Tordera, Mone Teruel, Mariona Castillo, Roger Berruezo i Rosa Galindo, sota la direcció de Joey Bates, Josep Maria Segura i David Pintó.

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!