Tot el que necessites per anar al teatre

Wajdi Mouawad: Boscos

Wajdi Mouawad: Boscos

Boscos, de Wajdi Mouawad, amb un gran repartiment de La Perla 29, és l’obra que faltava per completar la tetralogia de Mouawad, La sang de les promeses. Després d’Incendis i Cels, arriba Boscos, amb traducció també de Cristina Genebat. Amb un gran repartiment, amb un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal. De nou, una reflexió poètica entorn al mal, a les guerres i a la història (trista història) d’Europa. I aquests llaços de sang que són ineludibles i destructors. Aquest cop concentrant-nos a l’Europa actual, a partir de la seva història i les guerres del segle XX, la primera i la segona guerra mundial.

SINOPSI

Quan traça la història dels seus orígens, la Loup obre una porta que la conduirà al fons d’un abisme, perquè allà es troba la memòria de la seva sang: una seqüència dolorosa d’amors impossibles que va d’Odette a Hélène, i a Leonie, a Ludivine, a Sarah, a Luce i finalment a Aimée, la seva mare. Un recorregut al llarg de les commocions històriques de l’Europa del segle XX a través dels destins entrellaçats d’aquestes dones lligades per la sang, passant per les dues guerres mundials, que van determinar el futur de moltes vides i van deixar una empremta que arriba fins a l’actualitat.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Por fin terminamos la teatralogia teatral de Mouwabad! Empezamos con la gran “Incendies” seguimos con “Litoral”, luego vino “Cels” y por fin llega la última “Boscos”
  Quien haya visto cualquiera de las obras de Mouwabad sabrá que son obras dirás, largas y muy intensas que hablan de la identidad, las raíces, el sufrimiento y la búsqueda de la identidad a través de los antepasados!
  4 horas de función dura e intensa en la que vemos la búsqueda de una niña para entender sus raíces, a su madre, a su abuela… todo su pasado!
  Ha sido ESPECTACULAR!
  A pesar de que esta “Boscos” tiene demasiadas cosas que me recuerdan a “Incendies” me ha encantado!
  Los actores TODOS están espectaculares! Cristina Genebat me ha encantado particularmente y de chicos me quedo con Marc Rius (tiene el mejor culo del mundo mundial ).
  La iluminación, la escenografía, las hojas, el olor a tierra mojada. Todo pensado para adentrarnos en los bosques y en e zoo de animales donde se desarrolla parte de la historia.

  Aunque salgáis con el corazón en un puño creo que es una de las obras imprescindibles del año. No os la perdáis!

  Como puntos negativos… la distribución de los asientos (desde luego la gente sentada en los laterales deben de haber estado incomodisimos).
  Y sobretodo los asientos! 4 horas de obras en esas sillas de plástico se hacen horribles. Butacas nuevas ya!

  22/04/2017
 • Nil Martín
  Nil Martín

  Bellísima posada en escena d’un text que, tot i exigir concentració, és preciós i es va fent més i més gran per moments. Gairebé 4h que no es fan llargues si vas seguint la història i et deixes impressionar per l’estètica del muntatge i les, en general, genials interpretacions de la companyia.

  14/04/2017
 • Josep Oliva Sasé

  Avui a la Biblioteca de Catalunya he vist aquesta nova proposta de La Perla 29 escrita per Wajdi Mouawad i dirigida per Oriol Broggi. Un text dens i complicat que amb l’afegit que cada actor encarna dos o tres personatges, ha fet que en alguna ocasió em perdés i no sabés qui era el fill o el germà de qui, però vaja tornes a agafar el fil i endavant. Ens parla de Loup (Clara de Ramon) una noia actual que al costat d’un paleontòleg (Ramon Vila) indaguen en la història de la seva família a la mort de la seva mare. Això els portarà a conèixer tots els innombrables conflictes familiars i les tràgiques guerres europees que al segle XX els va tocar viure. Dura, tràgica i colpidora però també amb un missatge d’amor i esperança, et manté des del minut un amb l’ai al cor. Sensacional la posada en escena, l’escenografia i la il·luminació, sense cap atrezzo només les parets de pedra de la Biblioteca i el terra ple de fulles amb olor de bosc i quan plou a terra mullada (perquè tambè plou). Pel que fa a la interpretació, un treball excepcional en què es deixen la pell les cinc actrius i sis actors sense distinció, La veritat és que anava amb cert recel per la durada, però les quatre hores i deu minuts se m’han passat sense adonar-me’n. Un imprescindible i una lliçó de bon teatre.

  29/03/2017
Articles relacionats
Cristina Genebat: “Mouawad aconsegueix una gran catarsi, com les tragèdies antigues, però amb les paraules d’avui”

Cristina Genebat: “Mouawad aconsegueix una gran catarsi, com les tragèdies antigues, però amb les paraules d’avui”

15 març 2017

Incendis no va ser una obra més. Va marcar un abans i un després a La Perla 29, va impactar milers d’espectadors i va donar a conèixer a casa nostra el seu […]

La Perla 29 presenta nova temporada amb grans textos de Lorca, Mouawad i Goldoni

La Perla 29 presenta nova temporada amb grans textos de Lorca, Mouawad i Goldoni

21 juliol 2016

Després d’una temporada “de risc” i experimentació de nous llenguatges –en paraules del director de La Perla 29, Oriol Broggi–, la companyia torna als espectacles de repertori amb grans textos […]