Tot el que necessites per anar al teatre

Els tres aniversaris

Els tres aniversaris

La Irina celebra el seu aniversari. Havia planejat una gran festa amb música, ball i molts convidats. Però la Irina s’avorreix. Els pocs convidats que han vingut estan asseguts a terra desganats i el seu germà Andrei ha vingut amb una nova parella, embarassada.

Les seves germanes tampoc contribueixen gaire a que s’estengui l’alegria: la Masha està atrapada en un matrimoni sense amor i flirteja amb Georg, l’únic amic casat de l’Andrei. L’Olga és l’única dels quatre que treballa i ha de finançar tota la família. L’herència que van deixar els seus pares va ser malgastada fa temps i la casa familiar està molt deteriorada.

La festa d’aniversari fracassa també els dos anys següents a causa d’un nou embaràs, una aventura amorosa, intents de suïcidi, deutes, manca de feina i perspectives vitals. I la solidaritat entre les tres germanes es posa a prova.

Els personatges de Kriecheldorf tenen una extrema capacitat analítica, i això els submergeix encara més en el dolor de saber-se fracassats en el terreny personal i social, i de veure reflectit el seu propi fracàs en el de l’altre. La decadència de la casa dels germans representa així l’exteriorització d’aquest sentiment de ruïna i degradació.

Video

Fotos + fotos

Els tres aniversarisEls tres aniversarisEls tres aniversarisEls tres aniversarisEls tres aniversaris

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Aquesta adaptació de la obra de Txèkhov “les 3 germanes” aconsegueix un bon retrat dels personatges – totalment abatuts i a estones molt trasbalsats- transitant amb equilibri entre el drama i la comèdia tot fent gala d’un humor corrosiu que subratlla el patetisme en el que viuen els personatges. La posada en escena és molt àgil i imaginativa i malgrat l’escassa escenografia s’aconsegueix que l’obra lluexi i molt. Conforme avança la història anem veient els canvis en els personatges i en la realitat que els envolta i constatar el tedi de les seves vides evidenciant la falta de comunicació entre les persones que estan juntes però estan soles. Les interpretacions m’han agradat molt tant individualment com coralment però destacant l’excel·lent Rosa Boladeras en el paper de Irina.

  03/06/2017

 • 12345

  Guifré Badosa Solé

  Decepcionant. A veure, entenc l’obra amb tot l’absurd i patetisme, etc etc però és exageradament lenta y avorrida. He sortit força decepcionat d’un teatre del que sempre he sortit molt satisfet.

  15/05/2017

 • 12345

  Hebert

  “ELS TRES ANIVERSARIS” és un drama amb comèdia, que permet que no surtis enfonsat però el pòsit que deixa, si hi penses, és ben amarg.
  Hereva de Txékhov, amb una estructura reiterativa que a alguns pot cansar (a mi em va passar amb Esplendor, per ex., però aquí no) assistim a 3 festes d’aniversari on es repeteixen les converses, els propòsits d’esmena, les queixes vitals, les decisions de canvi que moren només dir-les…
  Una família de classe alta vinguda a menys, fet assumit només a mitges, fan de casa i la família el seu món, una bombolla amb la que acaben mimetitzant-se (gran joc de vestuari). Els anys passen i ells estan estàtics en feines que no els agraden, estudis i projectes que mai acaben si és que s’encenten, matrimonis grisos i aventures igual de patètiques, sense més vida que estar allà, aguantar-se i avorrir-se i quan s’obren, qui troben tampoc és que els aporti gaire per superar la paràlisi davant una realitat que s’allunya de la que han viscut i que es neguen a acceptar. Aquí el viatge a Moscou són projectes d’independència que mai arriben i pels que no fan res del cert per assolir-los.
  En fi, la covardia, un punt de patetisme (però els mediocres són els altres) i , al menys jo, impossible no veure’m reflectit en part. Obra coral, però on cadascú té el seu moment, ben interpretada per Anna Alarcón, Rosa Boladeras, Miranda Gas, Joan Negrié, Victòria Pagès i Albert Triola.

  13/05/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Si queréis ver una buena comedia/drama sobre el patetismo de unas vidas anodinas y sin sentido esta es vuestra obra.
  Gente que se queja de su vida pero que no hace nada para cambiarlas! Gente que critica y no se aplica el cuento. Gente cansada de vivir.
  Enhorabuena a los actores. Han estado fantásticos. Sobretodo cuando se sueltan la melena y dejan salir su lado más patetico y estredinte!
  Y felicidades también al escenógrafo. No ha podido elegir estampado de pared más horrorosa que la que ha puesto Jajajajaja

  11/05/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui he sortit molt decebut de La Villarroel. El text que s’entén perfectament, no m’ha transmès absolutament res. M’ha resultat llarguíssima, repetitiva, absurda i avorrida. A mi no ha aconseguit fer-me ni tan sols somriure en cap moment (encara que gran part del públic reia, .m’ en alegro). El ùnic que se salva és la interpretació que m´ha semblat magnífica de tots en general. Però això no és suficient, llàstima.

  08/05/2017