Hèctor Claramunt

Actor i guionista de cinema català nascut a Barcelona l’any 1976. Debuta com a actor a la sèrie Nines russes, dirigida per Pau Freixas i emesa per TV3 l’any 2002. Poc després, forma part de la pel·lícula Cambra obscura (2003), on fa d’actor i coguionista amb Pau Freixas, i s’emporta el Premi al millor guió als III Premis Barcelona de Cinema.

Tot i que ha fet algunes aparicions a la gran pantalla, amb pel·lícules com Els ulls de la Júlia de Guillem Morales (2010) o No habrá paz para los malvados (2011) d’Enrique Urbizo, entre d’altres, la seva trajectòria professional destaca per les produccions televisives. Ha treballat principalment amb TV3, on ha fet de guionista i actor de les sèries Àngels i Sants (2006), dirigida per Pau Freixas, i El crac (2014), dirigida per Joel Joan. També ha format part del repertori artístic de Polseres vermelles (2011). Així mateix, ha aparegut en diverses sèries de Telecinco i Antena 3, com Génesis, en la mente del asesino, Hospital Central, Los hombres de Paco o El internado, entre d’altres. Dins del món del teatre, és autor de les adaptacions teatrals de L’habitació de Verònica i Venus in Fur (que també va dirigir) i d’Un cop l’any (dirigida per Àngel Llàcer). També ha co-escrit amb Joel Joan les obres Escape Room i El pare de la núvia, així com els 24 episodis de la sèrie El Crac. És també director de la versió cinematogràfica d’Escape Room que s’estrenarà als cinemes l’any 2022.

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats
‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

‘Escape Room 2’ desafia les expectatives

El tàndem Joel Joan i Hèctor Claramunt asseguren que els espectadors els ho havien demanat: “Escriviu-ne una segona part perquè la primera acaba amb una intriga, que voldríem saber quin […]