Una gossa en un descampat

Una gossa en un descampat

Espectacle guanyador de 5 Premis Teatre Barcelona (temporada 2018-2019) en les categories de: Millor espectacle teatral, Millor direcció (Sergi Belbel), Millor actriu (Vicky Luengo/María Rodríguez), Millor actriu de repartiment (Anna Barrachina) i Millor text teatral (Claudia Cedó). 

Maria Rodríguez i Míriam Monlleó protagonitzen Una gossa en un descampat, un aclamat text de Clàudia Cedó basat en una crua experiència personal. Dirigeix Sergi Belbel.

Sinopsi

Com tantes parelles de la seva edat, la Júlia i en Pau esperen, il·lusionats, l’arribada d’un nadó que ja porta cinc mesos de gestació. Però un dolor inesperat els porta a la consulta del metge i, uns dies després, a haver de fer front a una realitat terrible: la criatura que parirà la Júlia no pot sobreviure. La història de superació d’aquesta parella i la manera com tots hem d’aprendre en algun moment a fer front a les pròpies pors són el centre d’aquesta proposta dramàtica, signada per una dramaturga que ja ha passejat les seves creacions (com ara Tortugues: la desacceleració de les partícules, premi Butaca al millor text teatral, o L’home sense veu) per festivals i sales de petit format.

MÉS INFORMACIÓ

Clàudia Cedó, mitjançant el projecte Escenaris especials, s’ha endinsat en el teatre comunitari i ha utilitzat l’escena (i la seva llicenciatura en Psicologia) com a eina d’integració social, implicant persones amb discapacitat mental en la creació escènica.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Jordi Casas Duocastella

  Vaig veure “Una gossa en un descampat” en la seva primera temporada a la Beckett, i ara que torna a estar en cartell no puc evitar d’escriure unes línies que no vaig pensar a escriure en el seu moment.
  Portava temps veient obres als teatres amb resultats generalment satisfactoris, però difícilment sortia amb la sensació d’haver vist una gran obra… fins aquesta ocasió. Mai havia vist una obra que em remogués tant per dintre com “Una gossa en un descampat”, i això sense haver viscut cap experiència propera a la dels protagonistes.
  L’argument, ja ho haureu llegit, va sobre una parella que haurà de fer front a la mort perinatal del seu primer fill. A l’inici pot semblar una obra abstracta per l’escenografia i les converses de la mare amb la seva “consciència / alter ego”, però aviat t’endinses en el fil argumental i se segueix perfectament.
  La història podria ser un drama absolut que busqués la llàgrima fàcil de l’espectador, però Clàudia Cedó aconsegueix dotar l’obra d’un cert optimisme que et deixa amb un somriure, no exempt de llàgrimes, això sí.
  És espectacular el doble paper protagonista de Maria Rodríguez i Vicky Luengo, que s’alternen els personatges a cada funció. En el meu cas era Maria Rodríguez qui passava per l’embaràs, en una actuació formidable. Sense oblidar les bones interpretacions de la resta del repartiment, com les d’Anna Barrachina i Pep Ambròs.
  Una obra imprescindible sense cap mena de dubte.

  27/09/2019
 • maría j gonzález mondaza
  maría j gonzález mondaza

  Fantasticos

  09/09/2019
 • Hèctor Fibla Ferrà

  Grans interpretacions per un text molt emotiu de Claudia Cedó.

  16/07/2018
 • Josep OS

  Seguint amb el Grec avui a la Beckett he pogut gaudir i molt d’aquesta obra escrita per Clàudia Cedó i magníficament dirigida per Sergi Belbel. Cedó ens relata uns fets que ella va viure en la seva pròpia persona que no és altre que el veure´s obligada a interrompre l’embaràs perquè el fill que està esperant és mort. El que ha fet Cedó és desdoblar a Júlia amb dos personatges, la real (Vicky Luengo) i el seu subconscient (María Rodríguez) que només ella veu i que és qui la guia en els seus desitjos i les seves pors. El tema és dur i d’aquells que et colpegen l’estómac però ha sabut tractar-lo amb extremada subtilesa que en cap moment dramatitza ni busca la llàgrima fàcil. És alhora un cant a l’esperança i una empenta per travessar aquest descampat que tots en algun moment de les nostres vides ens toca passar perquè la vida, segueix. L’escenografia de Max Glaenzel és espectacular, un descampat amb el terra de sorra i que acumula tota mena de deixalles, i que s’arrodoneix amb un acurada il·luminació i una impactant música i efectes sonors. Pel que fa a la interpretació a part de les dues Júlia que ja he nomenat i que estan esplèndides, la resta del repartiment Anna Barrachina, Xavi Ricart, Queralt Casasayas i Pep Ambrós i amb la dificultat afegida que cada un d’ells representa diversos personatges amb els canvis de registre que això comporta, tots sense excepció estan de notable alt. Encara que estem als inicis, estic segur que serà un dels èxits d’aquest Grec. I no cal dir que no és recomanable, és imprescindible, no us ho perdeu.

  02/07/2018
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Claudia Cedò nos trae una historia dura: la de una pareja ilusionados con la llegada de su 1er hijo qe tendrán que afrontar la dura realidad de que el retoño nacerá muerto. Una propuesta potente.
  A pesar del drama m, Sergi Belbel nos propone un montaje duro pero a la ves tierno, sin caer en el dramatismo exagerado y dejando una sonrisa en los labios al salir del teatro.
  La propuesto escenica me ha parecido mega original, convirtiendo La Beckett en un descampado mental donde la protagonista revivirá este doloroso y feliz recuerdo.
  Los actores excelentes! Y además hay que darles un punto extra por poder seguir con la representación después del susto que hemos tenido en la sala.
  Bravo por reconducir la función cuansontodo parecía presagiar que se iba a cancelar.
  La he disfrutado muchísimo!!

  25/06/2018
Articles relacionats
‘Una gossa en un descampat’ triomfa als Premis TeatreBarcelona 2019

‘Una gossa en un descampat’ triomfa als Premis TeatreBarcelona 2019

22 setembre 2019

Una gossa en un descampat és la gran guanyadora de la segona edició dels Premis Teatre Barcelona. L’obra, estrenada al Grec 2018 i programada a la Sala Beckett, s’ha emportat […]

La mort eix central de la temporada de la Sala Beckett en el seu 30è aniversari

La mort eix central de la temporada de la Sala Beckett en el seu 30è aniversari

17 setembre 2019

La Sala Beckett ha presentat la programació de la temporada 2019-2020, que aquest any té un únic eix vertebrador: la mort. La sala ubicada al Poblenou proposa reflexionar sobre la […]

Maria Rodríguez: “He hagut de ser mare per a que vegin que també puc interpretar a una dona madura”

Maria Rodríguez: “He hagut de ser mare per a que vegin que també puc interpretar a una dona madura”

11 abril 2019

Per Sem Pons / @semponspuig Ha guanyat el Premi de la Crítica a millor actriu per Una gossa en un descampat, de la Clàudia Cedó, i ho ha fet compartint-lo […]

Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

Els espectacles més aplaudits del 2018 a Teatre Barcelona

24 desembre 2018

Estem als darrers dies de l’any i és el moment de fer balanç teatral. Aquest 2018 ha sigut un any molt ric i interessant per a la cartellera de la […]

En femení. Les creadores al Festival GREC

En femení. Les creadores al Festival GREC

26 juny 2018

Foto: Gian Marco Bresadola En la versió del mite d’Orfeu i Eurídice, de l’escriptora austríaca Elfriede Jelinek, guanyadora d’un premi nobel el 2004, Orfeu és un cantant masclista i possessiu […]

Sergi Belbel dirigeix el nou text de Clàudia Cedó

Sergi Belbel dirigeix el nou text de Clàudia Cedó

14 juny 2018

Redactor: Iván F. Mula / @ivanfmula La dramaturga Clàudia Cedó, actualment, autora resident de la Sala Beckett aquesta temporada, estrena el seu nou text titulat Una gossa en un descampat […]